El PS demana dades per avaluar l’estat de la sanitat pública

La consellera general Susanna Vela considera necessari tenir aquesta informació per avaluar els canvis que el Govern està introduint al sistema

Els consellers generals socialdemòcrates, Jordi Font i Susanna Vela.
Els consellers generals socialdemòcrates, Jordi Font i Susanna Vela.

La consellera general del grup parlamentari socialdemocrata, Susanna Vela, ha presentat una demanda d’informació mitjançant la qual vol obtenir tota una sèrie de dades “numèriques i econòmiques” relatives a la sanitat pública en els tres darrers exercicis. L’objectiu de la petició és conèixer la situació actual per poder fer el seguiment i l’avaluació dels canvis que el Govern hi està introduint.

En concret, Vela reclama, entra altres, el número d’actes realitzats tant pels metges generalistes com pels especialistes, tant andorrans com de fora el país. També es demana el número d’actes d’ecografia i el seu valor global, el cost dels actes mèdics per tipus i segons si són convencionats, realitzats a l’hospital o en un centre estranger, les dades sobre els actes d’ortopèdia, proves de diagnòstic, entre moltes altres.

Vela ha justificat la demanda d’informació, per una banda, indicant que es tracta de dades que no són publiques, i per l’altra perquè “si s’ha de fer el seguiment de les millores que el Govern està introduint al sistema sanitari ens cal saber d’on partim per saber si les millores que s’estan duent a terme obtenen els resultats volguts”. Així mateix, ha assegurat que es tracta de dades “bàsiques per valorar l’estat de la nostra sanitat i ens poden servir per corregir i millorar aquells aspectes que no acabin de funcionar”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending