El PS assegura que el porta a porta evidencia que Marsol ha abandonat els barris d’Andorra la Vella

La candidatura que encapçala Dolors Carmona creu que “el partit està igualat” però es mostra convençuda de la victòria perquè “la gent vol un canvi; no es creu les falses promeses”

-
-
L’eslògan transversal de la ‘parròquia per a tothom’ que usa el Partit Socialdemòcrata (PS) aquests comicis comunals el té més interioritzat que cap altra candidatura la d’Andorra la Vella. La reunió de poble del grup que lidera Dolors Carmona ha estat totalment focalitzat en deixar clar que volen un comú amb “visió àmplia”, en paraules del líder parlamentari socialdemòcrata, Pere López. Els candidats, que han mostrat el seu convenciment que “el partit està igualat” però poden acabar obtenint la victòria electoral, han assegurat que “el termòmetre” del porta a porta els ha servit per constatar que hi ha un part molt important de la parròquia que s’ha sentit descuidada, desatesa. “Coneixeu el vostre conseller de barri?”, ha demanat el candidat a cònsol menor, Sergi González, tot lamentant que en els darrers debats electorals Conxita Marsol hauria dit que hi ha hagut consellers de barri aquest mandat que ara acaba.

El Teatre Comunal ha acollit la trobada dissenyada com un acte de proximitat amb el ciutadà, simbolitzat per una butaca però buida al centre de l’escenari, com a protagonista. Una quarantena de persones a tot estirar han seguit l’acte, distès. És fàcil quan hi ha entre els candidats l’esmentat González o, a un altre nivell però la mateixa intencionalitat, un Pere Baró, el número 4 de la llista, que ha recordat que “mentre ells (en relació a l’actual majoria) busquen beneficis econòmics, nosaltres busquem beneficis socials”. Baró ha lamentat que els demòcrates pretenguin gestionar les institucions amb criteris economicistes. “El comú no és un negoci, no és de la senyora Marsol, el comú és de tots”. El concepte progressista, el concepte tothom i el fer-no-fer han estat presents durant tot l’acte.

La reunió de poble socialdemòcrata a la capital posa l’accent en el fet que l’actual majoria comunal ha governat “per uns quants” sense escoltar el conjunt de la ciutadania

¿I què és això del fer-no-fer? S’han encarregat de remarcar-ho la cap de llista i el número dos. Carmona ha deixat clar que “el que no anem a fer és el ‘farem, farem, farem’”. Més o menys el que poc abans havia pretés significar González quan ha dit que la intenció del PS és “no parlar de construccions, no parlem de fer, que si un mirador, que si un ascensor”… “Comptem amb tots els ciutadans”, ha remarcat el número dos de la candidatura tot destacant que es vol saber primer quines són les necessitats reals de la població. Una població que viu a tots els barris de la parròquia perquè, ho ha dit Pere Baró, del porta a porta en ressurt també que l’actual majoria “ha mirat per uns quants i tots són de la mateixa zona, i no pot ser casualitat”.

L’acte l’han obert amb unes curtes intervencions els consellers generals Pere López i Roger Padreny. Tots dos han posat l’accent en el mateix discurs. Un comú que govern amb “visió àmplia” i que conegui cada pam de la parròquia i “totes les necessitats”. A López i Padreny els ja seguit un emotiu Everest Vilaginés, que ha evocat els seus tres anys al camp de concentració d’Argelers i la seva militància a moviments antitotalitaris, antifeixistes, fins anar a parar al PS d’Andorra. El número 6 de la llista, l’educador esportiu i preparador físic Jordi Benet, ha posat el toc futbolístic per definir el moment actual de la campanya: “Estem al final d’un partit igualat, i ara és l’hora d’agafar-los a la contra i fer el gol de la victòria”. I Liliana Ribeiro ha evocat el sentiment del filla, filla en aquest cas, d’immigrant que ha après i ha ensenyat a estimar un país ‘nou’.Pere Baró, Sergi González -que fins i tot ha tingut un record per l’enfadat (el terme és del periodista, no pas, en cap cas, del candidat) Joan Ramon Marina- i Dolors Carmona s’hi han esplaiat més. El número 4 de la llista ha remarcat aquelles coses que Marsol i el seu equip han fet, però pas per a bé al seu entendre, com “deixar de banda barris” i “obrir tres vegades Meritxell” per generar un sobrecost de 191 euros per ciutadà, per exeple. Pere Baró ha assegurat que “la gent vol un canvi; no es creu les falses promeses”. Sense tanta càrrega ‘mitinera’, el candidat a cònsol menor ha posat sobre l’escenari del Teatre Comunal exemples del dia a dia -les 96 rajoles trencades que va comptar a Prat de la Creu- com a metàfora del dia a dia que vol gestionar l’equip del PS.

La cap de llista garanteix que “no estirarem més el braç que la màniga” i que “no actuarem per capricis ni per ventades” com insinua que hauria fet la majoria demòcrata

González i Carmona han coincidit en ‘vendre’ “coherència” i “planificació", en ‘vendre’ proximitat. Sergi González ha recordat com la llista està composada per “gent treballadora” que com la gent asseguda entre el barri té problemes per aparcar o sent la pudor de les tifes. El número 2 de la llista ha lamentat que es remodeli “l’avinguda Meritxell pels turistes, que es faci el Poblet de Nadal pels turistes… i pels que vivim cada dia a la parròquia?”. Entre González i Baró han explicat també com tenen pensada la figura del conseller de barri. Hauria de ser una persona de la confiança de la majoria comunal que visqui al barri i que tothom es pugui adreçar a ell per exposar-li el que s’escaigui perquè, després, pugui “posar pressió” als polítics que acaben seient a la cadira de conseller.

I amb tot, ho ha reconegut ella mateixa, per a Dolors Carmona no ha quedat massa missatges a donar. La candidata del PS ha assegurat que “realment sabem que guanyarem” perquè “la realitat és tossuda i realment creiem en el treball en equip”. A partir d’un debat radiofònic al qual ha acudit aquest dijous juntament amb les altres dues aspirants a cònsol major, Carmona ha afirmat que el 80% dels temes que planteja la ciutadania com a prioritat o neguit, Conxita Marsol no les ha contemplat o no les contempla. “Senyora Marsol, potser que escolti una mica més el ciutadà”, ha deixat anar a la seva adversària demòcrata. La cap de llista socialdemòcrata ha assegurat que “no estirarem més el braç que la màniga” i que “no podem criticar una actuació i després caure en el mateix parany”. Per tant ha garantit “una gestió transparent”, sense actuar “per capricis ni per ventades o interessos”.

Comentaris (1)

Trending