El PS acusa els demòcrates de “menysprear” i “fer xantatge” als mestres

El conseller socialdemòcrata Pere López lamenta l’aparició de diversos representants de DA recordant que si no s’aprova la Llei de Funció Pública tampoc tirarà endavant la d’Educació

-
-
El conseller general i líder parlamentari del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, ha acusat Demòcrates per Andorra (DA) de fer “xantatge” al col·lectiu de mestres i docents així com de “menysprear-los” en vincular l’aprovació de la nova llei que ha de regular el cos d’educació a la de Funció Pública. Des de la formació es critica que es vulgui posar pressió sobre els treballadors del sistema d’ensenyament perquè no s’oposin a un text que, cal recordar, ha aixecat un important rebuig entre tot el col·lectiu d’empleats públics i que tampoc té el consens de cap altre grup polític més enllà del demòcrata.

En els darrers dies, diferents parlamentaris de DA han apuntat que si no s’aprova la llei de Funció Pública, tampoc ho farà la llei del cos d’educació. Aquest darrer text sí que compta amb el consens per part dels docents i del sindicat que agrupa els treballadors del sector, el SEP i, de fet, segons que ha manifestat López, també és vist de forma favorable des del PS, entre altres coses perquè ha estat tractat i debatut amb els implicats. Per tant, no hi ha cap altra explicació a aquestes declaracions que el que es vol és pressionar els treballadors del sistema educatiu andorrà perquè no donin suport a les possibles noves mobilitzacions que la resta dels empleats públics puguin convocar en els mesos vinents per mostrar el seu rebuig a la reforma legal que vol impulsar el Govern.  

La plataforma sindical, una vegada vista la posició del grup parlamentari demòcrata en relació amb la revisió de la Llei de la Funció Pública i les esmenes que hi ha presentat, té previst reunir-se la setmana que ve, després del parèntesi de Tot Sants, per començar a analitzar noves actuacions. El més probable és que es convoqui una assemblea general de funcionaris per posar sobre la taula totes les qüestions i marcar un full de ruta clar i rotund. Els mestres, els docents, sols ja pel fet de ser professionals d’una matèria sensible i, alhora, per formar el sindicat més nombrós entre les organitzacions que aglutinen treballadors de l’administració, són clau.

López ha afirmat que “sorprèn de mala manera el que sembla un xantatge per part de DA al cos d’Educació”. En aquest sentit, ha remarcat que es tracta de “dos projectes de lleis absolutament diferenciats” i, per tant, no té sentit que es digui que per aprovar-ne un també ha de donar-se el vistiplau a l’altre. “Hi ha una llei que veiem amb bons ulls, que dignifica la professió de mestre i ensenyant, ja  que dona un estatus professional i social a les persones que es dediquen a l’educació”, ha comentat el conseller general del PS, que no amaga que “la veiem de forma molt favorable”, situació totalment oposada a la que es viu amb la de Funció Pública que “només fa més precari el treball” o “que els mestres deixin de ser funcionaris, cosa que no compartim de cap manera”. Per això, lamenta que “DA fa xantatge i menysté el fet de donar dignitat i un estatus a la funció del professorat”

Des del PS es reclama que s’abandoni aquesta actitud i que s’aturi aquesta pressió absolutament fora de lloc sobre el col·lectiu de mestres. Al mateix temps, es considera necessari que el consens que sí que s’ha trobat amb la llei d’educació s’intenti ampliar a la llei de Funció Pública, seient a la taula amb els representants dels diferents sindicats i recollint realment les seves propostes i peticions per buscar un text que satisfaci totes les parts i que pugui obtenir un acord ampli en la seva votació.

Comentaris

Trending