El PS acusa DA de fer política cultural “a cop de talonari”

Els socialdemòcrates critiquen la “deixadesa” cultural del Govern i el retard que acumula en qüestions com la definició dels perímetres de protecció o el museu nacional

Susanna Vela i Pere López expliquen el programa electoral socialdemòcrata a uns veïns, a la Plaça del Poble.
Susanna Vela i Pere López expliquen el programa electoral socialdemòcrata a uns veïns, a la Plaça del Poble.

Els dos primers candidats de la llista nacional del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López i Susanna Vela, han aprofitat una trobada informal d’integrants de candidatures i simpatitzants de la formació duta a terme a la Plaça del Poble d’Andorra la Vella per parlar de cultura i, especialment, per referir-se a “l’erràtica” política cultural desplegada per Demòcrates per Andorra (DA). 

Vela ha assegurat que els demòcrates han preferit “la pedra nova” i la inversió “a cop de talonari” (ha posat l’exemple, per exemple, del recentment estrenat ‘Espai Columba’) enlloc de fer una bona planificació o apostar per iniciatives pròpies del Principat. López, fins i tot, ha acusat DA i el Govern d’haver “abandonat del tot” la cultura, “maltractant la llengua catalana” i deixant a mans del PS “haver de liderar la política cultural”. La número 2 de la llista nacional també ha reclamat un millor tracte i atenció pels docents en matèria d’educació.

Diversos candidats, militants i simpatitzants s’han trobat al cèntric espai de la capital per fer una petit parèntesi a l’equador de la campanya, tot departint l’evolució de la mateixa al tomb d’un senzill vermut just després de les referències de López i especialment Vela a alguns trets de la política cultural que volen implantar, i que es diferència de la manera de fer “d’aparador” executada per DA.

La número 2 de la llista nacional denuncia la "política d'aparador" que ha parer seu han aplicat els demòcrates i que "no ens podem permetre"

Susanna Vela ha recordat que el departament de Cultura segurament ha gaudit d’un pressupost com mai no l’havia tingut i, en canvi, això no s’ha traduït en una veritable planificació. Ha posat de relleu, per exemple, que en vuit anys només s’hagin definit tres entorns de protecció de béns monumentals del país o que “no hi ha ni un trist informe” sobre com caldria instaurar-se el museu nacional

El museu seria, a parer de Vela, un exemple de la “deixadesa” i manera de fer “erràtica” del Govern demòcrata. “Primer definim i després buscarem el millor lloc”, que amb això no ha volgut dir, ha remarcat la número 2 socialdemòcrata, que Casa de la Vall no pugui arribar a ser un bon indret. Però primer, a parer de Vela, cal saber què es vol. La resta és “començar la casa pel teulat”. L’exministra de Cultura (2009-2011) ha lamentat una “política d’aparador” que “no ens podem permetre” abans “d’afrontar” la realitat i apostar per treure un major i millor rendiment d’elements que ja es tenen i no s’exploten prou, alhora que cal reestructurar el departament governamental i els seus recursos. 

Comentaris

Trending