El projecte continuista d’En Comú conquereix amb solvència Encamp

Mas i Rascagneres treuen gairebé 300 vots a un PS que constata que l’aposta en solitari no funciona mentre que Agrupament Encampadà veu “tot un èxit” poder situar Esther Vidal al ple de la corporació

Els candidats d'En Comú segueixen l'escrutini a la seu electoral.
Els candidats d'En Comú segueixen l'escrutini a la seu electoral.

Encamp ha apostat per un projecte continuista, el que lidera Laura Mas i Jean Miquel Rascagneres sota el paraigua d’En Comú, amb l’aliança entre qui fins ara dirigia el comú i els liberals, els darrers anys a la minoria. La proposta ha aconseguit una victòria còmoda, amb prou distància del Partit Socialdemòcrata, segona força, i dels nouvinguts d’Agrupament Encampadà, que ja valoren com “tot un èxit” haver superat els 500 vots i haver col·locat al ple de la corporació la seva cap de llista, Esther Vidal.

 

L’aposta d’unificar esforços entre Units pel Progrés, la branca ‘taronja’ d’Encamp i Liberals –revalidant a títol parroquial el pacte de Govern- ha funcionat. I ho ha fet de forma contundent, amb gairebé 300 vots i 13 punts de diferència amb relació al PS. I així que, en l’inici de l’escrutini, la sorpresa va saltar amb la primera posició d’Agrupament Encampadà. Segons es comptaven paperetes, però, la situació s’ha capgirat i En Comú ha agafat ràpidament distància fins a fregar els 900 vots, el que suposa més del 41% dels sufragis. Tot s’ha de dir, un percentatge inferior al que van aconseguir en solitari UP DA ara fa quatre anys, malgrat sumar en el projecte uns liberals que llavors van quedar en segona posició.

La cònsol major ‘in pectore’ ha deixat clar que està “molt satisfeta” i ha apuntat que la victòria és “fruit de la bona feina feta aquests vuit anys”. També ha afirmat que “serem una parròquia referent i estarem molt a prop dels ciutadans i farem una política participativa i per a tothom”.

L'aliança UP DA i Liberals guanya tot i tenir menys percentatge de vot que els 'taronja' en solitari ara fa quatre anys

En segona posició queda el PS de David Rios, que millora el resultat de fa quatre anys però es queda lluny del triomf en la que era la primera aventura de l’exconseller general a nivell comunal. Al comú entra ell i el seu company de viatge Enric Riba. Petit consol si es té en compte que, en l’inici de la nit, els primers compassos de l’escrutini eren força negatius. Ara bé, queda clar que l’aposta en solitari no serveix per recuperar el que havia estat un dels feus tradicionals dels socialdemòcrates. Rios ha assegurat estar “content” de la feina feta que, entén, “s’ha plasmat” amb un percentatge superior però ha lamentat que “el vot dels descontents d’Encamp, que és molt, s’ha fragmentat”.

En tercera posició, amb més de 500 vots, apareix Agrupament Encampadà, que situa al ple del comú només la seva número 1 Esther Vidal –les restes no els afavoreixen-. Els primers resultats de la nit feien pensar en una sorpresa, però segons avançava l’escrutini la realitat s’ha imposat. Tot i això, Vidal ha assegurat que s’ha aconseguit “tot un èxit”, ja que així s’ha de considerar sortir del no res i treure més de 500 vots”. Al mateix temps, s’ha compromès a “mantenir la proximitat amb el ciutadà que hem defensat en campanya”.

Com era de preveure, Terceravia s’ha quedat molt lluny ni tan sols d’entrar al comú. Tot just 154 vots demostren que la força de la formació fora de Sant Julià és encara molt minsa.


CONSELLERS ELECTES


Comentaris (7)

Trending