El pressupost preveu una ‘mossegada’ als beneficis per la venda de Más Móvil

A banda dels beneficis del 2018, el Govern agafarà a Andorra Telecom quatre milions d’euros de la plusvàlua per la venda de la participació a la companyia espanyola per destinar-los a “accelerar la transformació digital”

-
-

Govern no es conformarà l’any vinent amb agafar tots els beneficis que generi Andorra Telecom durant el 2018. A més d’aquests rendiments, el pressupost per l’any 2020 preveu mossegar quatre milions més provinents de la plusvàlua que la companyia va aconseguir el 2017 amb la venda de la seva participació a l’empresa espanyola Más Móvil. Des de l’executiu s’assegura que aquests diners es destinaran a “accelerar la transformació digital de l’Administració General i, com a conseqüència, del país”.

Així queda reflectit en el marc pressupostari per al període 2020-23 que ha tramitat el Govern el Consell General. En la projecció d’ingressos, s’admet que, pel que fa al capítol de distribució de resultats, la previsió d’ingrés ascendeix a 35,77 milions d’euros. Això suposa 1,3 milions més que els 34,46 liquidats enguany.

El document explica que la voluntat és mantenir la política habitual dels darrers anys. És a dir, agafar el 30% dels beneficis generats per FEDA el 2019 i el 100% dels d’Andorra Telecom. A banda, però, i “vist que en l’exercici 2019 només s’ha previst repartir el 100% del resultats ordinari de l’any 2018, tot i que la companyia va obtenir un resultat extraordinari de 24 milions d’euros fruit de la venda de la seva participació en la companyia Más Móvil”, el pressupost “preveu, a banda de repartir el 100% del resultat ordinari de l’any 2019, repartir també 4 milions d’euros del resultat extraordinari del 2017”.

Aquests fons, a diferència del que habitualment succeeix amb els beneficis de les parapúbliques, sí que tindran una destinació finalista: “accelerar la transformació digital de l’Administració General i, com a conseqüència, del país”. El ministre de Finances, Èric Jover, ha destacat que “cal fer un pas endavant en aquesta transformació i si volem un salt qualitatiu, calen aquests recursos”.

Des del Govern s’assegura que, en cap cas, agafar aquests diners amenaça el funcionament normal de les empreses. “En cap moment es posa en risc la seva capacitat financera i no es tallen les inversions per donar un bon servei”, ha afirmat.

Ara bé, cal tenir en compte que el pressupost per al 2020, que encara no s’ha presentat en públic, presenta un dèficit inicial de 23 milions. És a dir, sense aquesta nova mossegada a la caixa d’Andorra Telecom, els números vermells serien encara més elevats.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending