El possible retorn de Tomàs Gea a la secretaria general de la FAF haurà d’esperar

La fiscalia presenta un recurs contra la llibertat de l’exalt càrrec i també contra la de l’extresorer per tal que se’ls imposi la prohibició de poder contactar amb qualsevol membre de l’ens federatiu

-
-
El possible retorn de Tomàs Gea a la secretaria general de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) haurà d’esperar. La junta de l’ens federatiu que presideix Fèlix Álvarez tenia pendent analitzar entre demà i divendres la situació de l’exsecretari general per restablir-lo en el càrrec després que hagués recuperat la plena llibertat encara que de manera provisional i, per tant, pendent de l’evolució de la instrucció del ‘cas Cautxú’ i l’eventual judici posterior. Però la fiscalia ha presentat un recurs que dificulta el retorn de Gea a la FAF perquè no vol que mantingui cap contacte amb l’organisme.

De fet, la petició no només afecta l’exsecretari general; també s’ha formulat en el cas de l’extresorer José García, que va deixar fa unes setmanes el centre penitenciari. En ser alliberats, a cap dels dos no se’ls va imposar cap mesura restrictiva quant a la seva relació amb la FAF. I el ministeri públic, segons les fonts consultades, no considera que aquest fet sigui adequat. De fet, la fiscalia ha recorregut contra la llibertat dels dos exdirigents futbolístics no pas per posar-se al fet que quedin lliures sinó per exigir que cap dels dos no pugui mantenir contacte amb cap membre de la FAF alhora que no puguin acostar-se ni a la seu de l’ens federatiu ni tenir accés als comptes del mateix.

La decisió, òbviament, no és ferma. I les parts implicades en el procés judicial s’hauran de manifestar ara abans que el Tribunal de Corts no adopti una decisió en relació amb la petició de la fiscalia. El que és clar, però, que ara per ara, però, la FAF no podrà adoptar cap decisió ferma en relació a la provisió de la plaça de secretari general, que continua ocupant de forma interina, per dir-ho d’aquesta manera, Teresa Figueras. Inicialment, s’havia proposat a l’actual director tècnic de la federació, David Rodrigo, i aquest havia acceptat, ocupar la secretaria general.

Però el fet que es decretés l’alliberament provisional de Gea després d’uns mesos sota arrest domiciliari va fer canviar el rumb de la presa de decisions i es va deixar per després de festes l’anàlisi de la situació. La posició de la fiscalia també haurà de ser tinguda en compte i és possible que, almenys de moment, la designació definitiva de secretari general es demori unes setmanes més, tot mantenint el càrrec en una situació de provisionalitat amb les dificultats que això pugui comportar. En el cas de José García, les eventuals limitacions en relació amb la federació no suposarien ara mateix cap inconvenient.

Comentaris

Trending