El positiu d’un treballador de l’Albó obliga a aïllar tots els interns de la residència i a apartar dos professionals més

En principi tots els residents es troben bé i sense cap símptoma, però s’han d’estar de dos en dos a les seves habitacions inclús per als àpats, i demanar permís per anar al servei

Una de les habitacions de la residència, on s'han d'aïllar els usuaris.
Una de les habitacions de la residència, on s'han d'aïllar els usuaris.
El diagnòstic positiu al coronavirus d’un treballador de la residència l’Albó de la Fundació Nostra Senyora de Meritxell ha obligat a aïllar la quarantena llarga d’interns del centre sociosanitari especial a banda d'apartar dos empleats més del centre. És un altre dels equipaments sensibles del país, amb unes persones d’edats biològiques molt diferenciades i unes capacitats especials que fa de difícil gestió la situació actual. No obstant això, ara per ara la situació estaria, almenys inicialment, sota control.

Els responsables de la residència lligada a l’escola especialitzada Nostra Senyora Meritxell han contactat aquest dimecres amb els familiars per informar-los de la situació. L’empleada en qüestió feia alguns dies que estava confinada al seu domicili després de mostrar símptomes compatibles amb la malaltia. Finalment, el diagnòstic positiu al Covid-19 ha obligat a adoptar mesures de confinament. Degut al positiu s'ha hagut d'enviar cap a casa dos professionals més que treballen al centre.

Arran de tot plegat, i segons fonts coneixedores del protocol, els usuaris de la residència hauran d’estar en permanència, de dos en dos, a les seves habitacions. Fins i tot els àpats s’hauran de dur a terme en aquests espais i no pas en els comuns, com seria l’habitual. Alhora, per poder anar al servei o altres situacions que requereixi sortir de l’habitacle propi cal a l’avança demanar permís per tal d’adoptar totes les mesures de protecció estipulades en el protocol d’actuació.

Fa unes setmanes, a l’inici de la crisi, es va encendre l’alarma davant d’una resident que va haver de ser ingressada a l’hospital arran d’un episodi d’epilèpsia. La situació es va calmar atès que les proves que es van fer a l’usuària de l’Albó van donar negatiu. Ara, el cas és diferent. Malgrat que es tracta d’una treballadora, el fet que sigui un cas positiu ha portat a activar els protocols previstos.

Comentaris

Trending