El nou ambaixador dels Estats Units es presenta ‘en societat’ a Andorra

Duke Buchan formalitza les credencials davant la ministra d’Afers Exteriors i, després, manté una trobada amb el cap de Govern

-
-
El nou ambaixador d’Estats Units a Espanya i Andorra, Duke Buchan, està visitant per primer cop el Principat d’ençà que va ser nomenat el novembre passat. Buchan és un dels empresaris que va sufragar la campanya de Donald Trump i que com a premi i agraïment va obtenir el càrrec diplomàtic. Segons fonts del consolat americà a Barcelona, del qual depèn els vincles mb Andorra, les relacions bilaterals són “excel·lent”.

La visita s’ha iniciat amb la presentació de les còpies d’estil, que és com formalment s’anomenen les credencials, de Buchan a l’ambaixadora d’Afers Exteriors andorrana, Maria Ubach. Després, i entre altres, l’empresari ara ficat en tasques diplomàtiques ha mantingut una trobada amb el cap de Govern, Toni Martí, i ha firmat al llibre d’honor del Govern. La presència de l’ambaixador americà ha comportat un notable desplegament de seguretat a l’edifici administratiu.

La diplomàcia manté que les relacions bilaterals amb el Principat passen pel seu millor moment gràcies a una excel·lent cooperació

Segons el consolat americà a Barcelona, “les relacions bilaterals entre els Estats Units i Andorra passen pel seu millor moment gràcies a una excel·lent cooperació en tots els àmbits”. Buchan és un empresari, inversor, hisendat i filantrop, que va fundar i presidir una empresa privada de gestió d’inversions anomenada Hunter Global Investors. L’ara diplomàtic, membre d’una família nombrosa, ja havia estat de jove estudiant a l’Estat espanyol. I la seva família va fer fortuna a Carolina del Nord gràcies al cultiu de tabac.

Etiquetes

Comentaris

Trending