El nom d'Albert Casal agafa força per liderar la plataforma laurediana

El segon lloc de la candidatura correspondrà al PS i Cerni Cairat serà tercer o quart

-
-
Albert Casal ha agafat protagonisme a les darreres hores per ser el càndidat a cònsol major amb la nova plataforma laurediana. Casal va ser conseller comunal en representació de Segle 21 entre el 2003 i el 2007 i posteriorment va presidir la societat cooperativa Sabors i Aromes d'Andorra. El número dos de la llista correspondria al Partit Socialdemòcrata (PS).

En el cas que el nom de Casal no fos finalment l'elegit, un altre candidat és l'actual cònsol major, Josep Miquel Vila que s'ha ofert per ocupar la plaça. Vila, però, ha deixat clar que si hi ha un candidat que li convingui, ell farà un pas al costat. En cas contrari, seria l'únic representant de la difunta Laurèdia en Comú. El número dos serà un socialdemòcrata. Descartat Gerard Alís perquè la tasca de cònsol menor és incompatible amb l'exercici de l'advocacia, l'escollida és Carmen Sànchez Balletbó.

Tot i que sempre ha mostrat reticències a entrar en les llistes electorals, l'activa militant laurediana del PS, veuria en bons ulls estar al segon lloc de la candidatura. Hi ha però integrants de la plataforma que preferirien que ocupés un número més baix. El tercer o quart lloc serà per Cerni Cairat, el cap visible de Desperta Laurèdia que pot estar acompanyat per Erika Barón. De tota manera, no està clar que aquest grup acabi formant part de la plataforma si el candidat a cònsol major és Albert Casal. Pel que fa a la representació de Liberals tot apunta a Eva París, que ja va ser consellera de Social a la legislatura comunal 2007-2011 en substitució de Carles Àlvarez Marfany que va ser nomenat ministre de Sanitat.  

Tots aquests noms no quedaran, però confirmats d'immediat. En principi s'havia previst una reunió per aquest dimarts, primer, i per dimecres després però es vol que aquesta trobada hi siguin els primers espases dels partits i un d'ells, Jordi Gallardo, és de viatge i no torna fins el divendres.

Serà aleshores quan es tancarà la llista tenint en compte que el dilluns a les dotze del migdia acaba el termini per presentar les candidatures. La plataforma competirà amb Terceravia-Unió Laurediana amb Josep Majoral o Joan Albert Farré com a possibles cap de llista.

Comentaris (6)

Trending