El ministre de Salut reconeix que ha fet cas omís als mandats del Consell General sobre el transport sanitari

Álvarez assegura que el servei que s’està rebent és “satisfactori” i que s’han resolt els problemes laborals, però també admet que el ministeri no ha fet l’auditoria que se li va demanar

-
-
El ministre de Salut, Carles Álvarez, ha admès aquest dimarts que s’ha saltat una petició del Consell General. El responsable ministerial ha explicat que no s’ha encarregat l’auditoria que l’arc parlamentari li va exigir sobre el transport sanitari. De fet, no és des de Casa de la Vall només on se li demana al ministre estudiar a fons la polèmica qüestió del servei privatitzat d’ambulàncies. També des del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) se li reclamaria al ministre ha analitzar a fons el tema. I Álvarez es fa l’orni.

El debat sobre el transport sanitari ha tornat a posar-se sobre la taula arran de la pròrroga tàcita per un any més del contracte establert al seu dia amb Ambulàncies del Pirineu. La consellera general liberal Judith Pallarés ha vingut a lamentar, més o menys, que s’hagi allargat el contracte tot i les anomalies laborals detectades al seu dia i que hauria protagonitzat l’empresa concessionària. Álvarez ha afirmat que es va ampliar l’acord un any més perquè “el servei que es dóna és satisfactori”.

Després, però, ha hagut de reconèixer que no s’ha dut a terme l’auditoria que el Consell General en ple li va demanar que el ministeri fes. “S’ha procedit a fer una inspecció i no s’ha diagnosticat res”, ha afirmat Álvarez per sortir del pas a les crítiques que estava rebent a la cambra parlamentària. Sobre les anomalies hagudes al seu dia, el ministre ha afirmat que “les irregularitats van ser inspeccionades, van ser controlades i al final van ser resoltes”.

Álvarez Marfany ha arribat a explicar que la setmana passada va ser usuari d’un servei d’ambulància com a acompanyant d’un familiar i que no va veure res anòmal. Fins i tot ha mirat d’espolsar-se responsabilitat quan la consellera liberal Pallarés li ha demanat si funcionava l’aire condicionat del vehicle o si les finestretes baixaven de forma correcta. El titular de Salut ho ha donat tot per bo. I ha explicat que mirarà a veure si abans de final d’any es pot haver fet el treball necessari per convocar un nou concurs.

Etiquetes

Comentaris

Trending