El ministre de Justícia admet que la “convulsió” que es viu als tribunals “no genera confiança”

El Consell Superior encarrega un informe jurídic intern per decidir sobre la recusació plantejada en el ‘cas BPA’ del fiscal general 

El fiscal general, Alfons Alberca, i el president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, en primer terme, a l'acte de jurament de la renovació del càrrec dels batlles Manel Santolària i Maria Àngels Moreno, al fons.
El fiscal general, Alfons Alberca, i el president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, en primer terme, a l'acte de jurament de la renovació del càrrec dels batlles Manel Santolària i Maria Àngels Moreno, al fons.
El ministre d’Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, ha reconegut aquest migdia que els tribunals, han viscut els darrers temps “factora que han influït negativament” i amb ‘el cas BPA’ al capdavant “han significat una certa convulsió” que fa que la Justícia ara mateix “no genera confiança”. El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, ha estat molt menys contundent i ha assegurat que són “moments”, que s’han “viscut altres” episodis en altres etapes de la història i que tot plegat “forma part de la vida”.

Rossell i Casadevall han fet aquestes manifestacions una vegada s’ha acabat l’acte de jurament de la renovació del càrrec de batlle de Maria Àngels Moreno i Manel Santolària. Tant el ministre com el màxim responsable de la cúpula judicial s’han referit als diversos aspectes que afecten l’administració de Justícia. En aquest sentit, Casadevall ha explicat que s’ha encarregat un informe jurídic intern per analitzar la recusació que en el ‘cas BPA’ s’ha plantejat del fiscal general, Alfons Alberca.

El president del poder judicial no s’ha volgut referir al fons de la qüestió en referència a la petició de l’advocat Josep Antoni Silvestre en relació amb la recusació del màxim responsable del ministeri públic. Casadevall tampoc no ha volgut dir res sobre la demanda de la batlle Moreno en relació amb el concurs i la promoció professional que se li va negar. Tot i haver renovat el càrrec, la fins ara instructora especialitzada, que ha fet un emotiu discurs tot recordant els valors que li van inculcar els seus pares, ja desapareguts, ha sol·licitat l’excedència.

Sobre la qüestió de la recusació del fiscal, el titular d’Interior i Justícia ha afirmat, sense entrar en el fons de la qüestió, que el Govern estarà al que digui el Consell Superior de la Justícia, que és a qui li toca adoptar la decisió. En relació a la “convulsió” que es viu al món de la Justícia, Rossell ha deixat clar, a preguntes dels periodistes, que “no ho qualificaria com a crisi". I hi ha afegit que “la Justícia ha patit uns canvis” atès que “les necessitats (de la societat) són diferents” i això també afecta “la gestió dels òrgans” com el judicial.

Per a l’estat de salut de la Justícia, segons el titular ministerial, hi ha “factors que han influït negativament”. En aquest marc, “el ‘cas BPA’ ha significat una certa convulsió. Tots aquests moviments no generen confiança”, ha afirmat Rossell que ha deixat clar, això sí, que la Justícia a parer seu és del tot independent perquè “hi ha separació de poders”.

Comentaris (3)

Trending