El ministeri d'Exteriors portuguès pren cartes en l'afer del treballador explotat

El conseller a Andorra ha notificat el cas a la secretaria d'Estat de les comunitats i aquesta al Govern lusità

-
-
El ministeri d'Afers Exteriors de Portugal es farà càrrec de l'afer del treballador portuguès que ha estat explotat en unes terres d'Auvinyà des de fa, almenys, 12 anys. El conseller de la comunitat portuguesa a Andorra, José Manuel da Costa Gonçalves va informar del cas a la secretaria d'Estat de les Comunitats Portugueses.

La secretaria d'Estat ha posat el tema en coneixement del ministeri d'Afers Exteriors de Portugal. El primer pas serà posar-se en contacte amb la família del treballador i oferir l'ajut necessari. José Manuel da Costa ha explicat a l'Altaveu aquest dilluns que "les nostres competències són limitades"  tenint en compte, a més a més, que l'ambaixada de Portugal a Andorra va tancar el gener del 2012 i que actualment només hi ha un consolat honorari.

Ara, el ministeri d'Afers Exteriors analitzarà el dossier per resoldre la situació d'un treballador, que durant aquests dotze anys, no havia cotitzat a Andorra però tampoc al seu país. Da Costa ha dit que aquests darrers dies ha estat en una reunió a Portugal i ha lamentat alguns comentaris en el sentit que no s'havia ocupat de l'afer del treballador. Ha afegit que en cap moment s'ha desentès del cas  Després del seu accident se li va renovar al treballador el seu document d'identitat que estava caducat des de feia uns tres anys.

A Lisboa, da Costa, va assistir a la trobada de consellers de la comunitat portuguesa amb la resta de representants dels països europeus. En la reunió hi serà present el ministre de Negocis Estrangers, Augusto Santos Silva, i la secretària d'Estat de les Comunitats, Berna Nunes.

 

Comentaris (3)

Trending