El menor d’Encamp que va patir un accident d’esquí deixa l’UCI 

El noi, de 14 anys, ha passat a ocupar una habitació de planta ordinària a l’hospital de Sant Pau de Barcelona tot confirmant una recuperació lenta però molt positiva

Dependències de l'hospital barceloní de Sant Pau.
Dependències de l'hospital barceloní de Sant Pau.
Encara que amb molta prudència, els metges que tracten el menor d’Encamp que el 27 de desembre va patir un greu accident d’esquí a la pista Llop del Tarter es mostren satisfets per l’evolució experimentada pel noi, de 14 anys. Les darreres hores l’accidentat hauria deixat la unitat de cures intensives (UCI) de l’hospital de Sant Pau de Barcelona on estava ingressat per passar a ocupar una habitació de planta ordinària del mateix centre sanitari.

L’evolució està sent molt lenta, però alhora, també positiva. Encara és aviat, segons les fonts consultades, per aventurar res. Però la resposta del noi al tractament que se li està fent està sent molt positiva, després que se l’induís al coma per poder tenir més controlades les lesions que patia, tant a nivell neurològic com, i especialment, pulmonars. La informació que es dóna, més encara en tractar-se d’un menor, és en comptagotes, però després d’uns dies de dubtes, ha passat a haver-hi un notable optimisme. També l’entorn familiar s’ha vist reconfortat en saber del pas de l’UCI a planta del noi.

El menor va patir l’accident el dia 27 de desembre al migdia, quan estava esquiant amb un grup d’amics al Tarter. En un canvi de rasant, més perillós quan hi ha poca neu com fins ara, el noi hauria perdut tot sol el control i s’hauria estampat contra el terra. El casc que duia pertinentment cordat se li va partir pel mig. Els sanitaris de les pistes van tenir una actuació molt ràpida i el van aconseguir remuntar d’una parada cardiorespiratòria produïda per un fort pneumotòrax. 

Vistes les lesions que patia, aquella mateixa tarda, després d’uns primers tractaments al centre hospitalari andorrà, se’l va traslladar en helicòpter cap a Sant Pau i allí roman ingressat. Això sí, en unes condicions molt millors de com hi va arribar. Els facultatius, tot i la millora, mantenen un estricte control i vigilància.

Etiquetes

Una imatge d'arxiu de les instal·lacions del Tarter.

Relacionat

Un menor encampadà està en coma des de fa una setmana arran d’un accident d’esquí al Tarter

Comentaris

Trending