Un menor encampadà està en coma des de fa una setmana arran d’un accident d’esquí al Tarter

Al noi, de 14 anys, se li va partir el casc en dos després d’una virulenta topada i se’l va haver d’evacuar en helicòpter cap a un centre sanitari de Barcelona, on roman ingressat

Una imatge d'arxiu de les instal·lacions del Tarter.
Una imatge d'arxiu de les instal·lacions del Tarter.
Un noi encampadà de 14 anys roman ingressat des de dijous passat a la tarda en un centre sanitari de Barcelona arran de les greus lesions neurològiques que pateix com a conseqüència de l’accident d’esquí que va patir el mateix dia mentre era al sector del Tarter de Grandvalira. Per poder-lo tractar de les ferides i intentar reduir els efectes del brutal cop que va sofrir, essencialment al cap, el menor està en coma induït des de llavors.

Malgrat que no han transcendit -per ara- gaire detalls ni de l’accident ni tampoc de l’estat de salut del jove, sí que és clar que la seva situació és delicadíssima i que els professionals mèdics del centre català on està ingressat des d’unes quantes hores després del fortíssim impacte que va patir. Tant forta va ser la caiguda i el xoc sofert que el casc que el noi, habituat a esquiar, duia degudament cordat es va partir en dos trossos.

Tot i que no han transcendit, com s’ha dit, les causes exactes del sinistre, el noi esquiava aparentment amb un grup d’amics i l’accident el va patir tot sol. Segons les fonts consultades, just en el moment de travessar un canvi de rasant de la pista vermella anomenada Llop, el fet que no hi hagués gaire neu, va facilitar que agafés un impuls que teòricament no hauria pogut dominar i hauria caigut contra el sòl de pit i de cap. 

Van ser els responsables de les pistes -el sinistre va succeir el migdia de dijous passat, 27 de desembre, a les instal·lacions del Tarter- els qui inicialment es van fer càrrec del noi. De fet, van haver de remuntar el nou d'una primera cardiorespiratòria. Sobreposat d'aquesta primera incidència, el jove esquiador ferit va ser traslladat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell però vistes la naturalesa i la gravetat de les lesions, molt centrades aparentment en el cap, en el cervell (una hemorràgia intracranial molt important), encara que hores d'ara el que també preocuparia i molt seria un pneumotòrax, vers les cinc de la tarda del mateix dia un helicòpter amb personal sanitari el va traslladar cap a Barcelona, en concret cap a l'hospital de Sant Pau, on resta ingressat. I no se li fa un seguiment acurat per mirar quin tractament és millor aplicar-li

La situació és força crítica i l’evolució, ara per ara, molt lenta. A Encamp, on tant el nen, que té un germà més gran, com els seus pares, que són força coneguts entre la ciutadania, hi ha una forta commoció pel greu accident i per l’estat del menor. Quant a la investigació del succés, són els especialistes de l'àrea de muntanya de la policia els qui se n'han fet responsables, encara que inicialment tot sembla indicar que va ser un accident del tot fortuït en què cal analitzar des de l'estat de la pista a la perícia de l'esquiador.

Comentaris (2)

Trending