El manteniment de la xarxa d’aigua potable de Canillo va camí de la Batllia

Ecotècnic, l’empresa que s’encarregava fins l’any passat ha recorregut el concurs que ha donat els treballs a una altra societat, així com una penalització imposada pel comú en liquidar els honoraris

Escaldes es torna a quedar sense aigua com a mínim fins demà
Escaldes es torna a quedar sense aigua com a mínim fins demà

El nou contracte de manteniment de la xarxa d’aigua potable de Canillo va pel camí d’acabar a la Batllia. Per ara, l’empresa que s’encarregava fins a l’any passat, Ecotècnic ha presentat tres recursos en contra de decisions del comú, entre elles el plec de bases i la resolució del concurs mitjançant el qual es va adjudicar els treballs a una altra societat. La corporació està analitzant-los i, en funció de la decisió, tot l’afer podria provocar una demanda a tribunals.

El desembre del 2015, la corporació parroquial va adjudicar els treballs de manteniment de la xarxa comunal d’aigua potable. En concret, es van atorgar per un període de quatre anys a Ecotècnic. A finals de l’any passat, esgotat el contracte, es van tornar a licitar. En aquest cas, qui es va endur el gat a l’aigua va ser una altra empreses, Abiòtic. Es dona la circumstància que un dels principals directius d’aquest negoci és un extreballador d’Ecotècnic i també antic conseller del comú canillenc.

No és aquest, però, el primer punt de discrepància entre Ecotècnic i el comú. Prèviament, ja n’hi havia un altre. El cònsol major, Francesc Camp, ha explicat que dels honoraris que havien de percebre se’ls va descomptar una part, 37.000 euros, perquè “el contracte establia que havien de fer unes inversions i vam considerar que no s’havien fet”. Per aquesta primera decisió, ja es va presentar un recurs que, per ara, el comú no ha resolt i, de fet, ha demanat una ampliació del termini per fer-ho.

A banda, hi ha dos altres recursos més sobre la taula provinents de l’antiga adjudicatària. El primer, impugnant el plec de bases del concurs fet a finals de l’any passat. El segon, en contra de la resolució. És a dir, la contractació d’Abiòtic. Camp ha explicat que “els analitzarem i hem de veure quina resposta els hi donem”.

Justament, durant la sessió de comú celebrada aquest dimecres, la minoria d’Objectiu Comú ha demanat informació sobre l’afer. “Hem demanat el dossier. Volem veure i conèixer la situació exacta per poder emetre l’opinió”, ha indicat el conseller Albert Torres.



Objectiu Comú proposa que Andorra Telecom inverteixi en el túnel d'Envalira

Des de la minoria d’Objectiu Comú, la consellera Dolors Cabot ha apuntat que el cavi d’accionariat del Túnel d’Envalira pot ser una bona oportunitat per recuperar per al país “una infraestructura clau”. De fet, ha lamentat que “no entenem com és que Govern no ho ha valorat” i ha apuntat que una solució per fer-se de nou amb el control podria ser que qui invertís fos Andorra Telecom, recordant que la companyia ha fet els darrers anys operacions a l’estranger. “Que faci inversió a Andorra i no a empreses de fora”, ha comentat. A banda, Cabot ha lamentat que, tot i que la possibilitat que el comú en comprés títols ja estava sobre la taula –opció que “no entenem com es va valorar aquest tipus d’inversió”-, no es comentés abans de les comunals. “No comprenem com no es va explicar en campanya electoral quan és un tema prou important”, ha indicat.

Per la seva banda, el cònsol major, Francesc Camp, ha deixat clar que l’operació està totalment descartada i ha manifestat que des del comú no es podia donar més informació perquè “hi ha un contracte de confidencialitat”. De fet, ha lamentat que s’hagin conegut detalls que han sortit d’altres parts, fet que, al seu entendre, “pot generar desconfiança en futurs inversors que vulguin venir al país”. Sobre la possibilitat de recuperar el control del túnel per part del Govern, ha admès que “no ho veig malament com a cònsol perquè implicaria un cost inferior per a l’usuari però és una decisió de Govern”.

Comentaris (4)

Trending