El Josep Casadevall més divulgatiu per ‘fer descobrir’ el Tribunal d’Estrasburg en un llibre

El jurista andorrà acosta al gran públic com es pot accedir i com funciona la Cort Europea del Drets Humans en un tomb de 182 pàgines promogut per Tibidabo Ediciones

-
-
Que el gran públic, en un moment en què drets fonamentals com la llibertat d’expressió o el secret de les comunicacions semblen en risc, sàpiguen com poden accedir al Tribunal d’Estrasburg i que tingui clar com funciona la Cort Europea dels Drets Humans. Aquest és un dels reptes de la nova publicació escrita pel jurista andorrà i exvicepresident de l’esmentada cort Josep Casadevall. ‘El Tribunal de Estrasburgo. Una inmersión rápida’ és la darrera obra de l’advocat nascut a Girona i des de fa anys i panys establert al Principat, on va ser secretari general del comú d’Andorra la Vella i posteriorment degà del Col·legi d’Advocats.

L’editorial Tibidabo Ediciones promou un llibre de 182 pàgines que intenta donar respostes en relació amb el funcionament del tribunal europeu ara que per causes com les dels joves d’Alsasu, la detenció i empresonament d’alguns cantants de rap o pel procés independentista català tot sovint s’invoca la cort establerta a Estrasburg. De fet, Casadevall és tot sovint convidat en programes televisius, radiofònics o fins i tot actes públics per exposar la seva experiència sobre la cort europea. I una mica és el mateix que ara fa en l’obra que es posa a la venda a partir del 16 d’octubre però que a través de les xarxa i de diverses plataformes especialitzades ja es pot adquirir. 

Segons l’editorial, el llibre “intenta aclarir quina és la funció del Tribunal d’Estrasburg i oferir una idea concisa sobre el seu funcionament en base als casos més freqüents recollits en la seva jurisprudència”. Una veu tan reconeguda i destacada com la del catedràtic de Dret constitucional de la Universitat Carlos III Luis María López Guerra, que fa la presentació preambular del llibre, destaca com d’amè però alhora rigorós és el discurs que articula en el volum, que té un preu de venda al públic de 15 euros, el jurista andorrà.

López Guerra destaca que el treball de Casadevall “és particularment rellevant ja que se centra sobretot en mostrar, de forma clara i detallada, les vies d'accés dels ciutadans a aquest tribunal, així com explicar, de manera precisa i entenedora, la seva jurisprudència en aquells aspectes que més afecten a la vida i la llibertat dels individus i al manteniment d'un Estat de Dret”. El catedràtic ressalta la importància del treball del jurista del Principat “davant les amenaces amb que avui s'enfronten els drets humans”.

 

Comentaris (3)

Trending