El grup de l’Art Hotel adquireix l’Hotel Oriol d’Escaldes per reformar-lo

L’operació liderada pels empresaris catalans Camí Matesanz supera lleugerament els cinc milions d’euros

-
-
L’Hotel Oriol d’Escaldes s’incorporarà al grup Acta Hotels, del qual ja forma part des de fa molts anys l’Art Hotel, al carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella. Els empresaris catalans Albert i Josep Maria Camí Matesanz lideren l’operació per reconvertir l’establiment de la plaça Coprínceps. Una vegada completada l’operació de compra-venda de l’immoble -excepte la planta baixa-, l’hotel de dues estrelles ha deixat d’operar, sense perdre, és clar, cap llicència de funcionament, per poder ser reformat.

Segons fonts coneixedores de l’operació, la intenció d’Acta Hotels és dur a terme una profunda actuació de reforma d’un hotel amb habitacions interiors de molts anys. L’establiment tindria en l’actualitat una quarantena d’habitacions, està molt ben situat i això el feia molt funcional. Els Camí Matesanz gestionen i comercialitzen hotels urbans dotant-los, cadascun d’ells, amb un estil propi. L’Art Hotel el gestionen aliats amb socis del Principat.

L’Hotel Oriol feia un temps que estava a la venda. De fet, no és ni de bon tros l’únic històric establiment hoteler del Principat que està al mercat. Una altra cosa és que s’acabin tancant les operacions. En aquest cas, la recepció i les plantes superiors són d’una propietat, i la planta baixa correspon a altres dos propietaris, que no se n’han pas volgut desprendre, ans el contrari, ja tindrien destinació per a l’espai.

Segons fonts propers a l’operació, la reconversió de l’Hotel Oriol en el nou establiment que, en principi, hauria d’explotar Acta Hotels tindria un cost lleugerament superior als cinc milions d’euros. La compra-venda estricta hauria suposat per als Camí Matesanz un desemborsament de poc més de tres milions d’euros. Aquí cal afegir-hi els impostos de transmissió (l’IGI immobiliari) i, després, les fonts consultades han quantificat en 1,2 milions d’euros els diners necessaris per dur a terme la reforma projectada.

Comentaris

Trending