El Govern traslladarà padrins de centres sociosanitaris a hotels per disminuir el risc de contagi

El ministeri d'Afers Exteriors treballa pel retorn de 36 andorrans que són a l'estranger

-
-
El ministre portaveu, Eric Jover ha anunciat aquest diumenge que alguns padrins que resideixen en centres sociosanitaris seran traslladats a hotels que estaran equipats per aquest ús. La mesura té la finalitat de protegir un dels grups de risc davant la Covid-19. A més, ha indicat que s'està treballant per reforçar la comunicació amb les famílies dels residents al Cedre que podran parlar amb els seus familiars per vídeoconferència.

Els padrins que siguin traslladats tindran el el suport de personal del SASS i de la Creu Roja. Els desplaçaments s'aniran efectuant durant la setmana vinent. El trasllat permetrà un distanciament més gran, evitant així possibles transmissions de coronavirus. En un principi, aquest diumenge al migdia s'havia descartat el trasllat perquè alguns dels padrins havien tornat a casa amb els seus familiars. Aquesta setmana, un grup de residents del Cedre ja havien estat traslladats a un hotel d'Escaldes-Engordany.

Jover també ha anunciat que des del ministeri d'Afers Exteriors s'està treballant perquè puguin tornar al país els 36 andorrans que són a l'estranger "en un moment on la mobilitat internacional s'ha vist molt reduïda", segons ha subratllat. En un altre ordre de coses, el Govern ja ha rebut 1279 formularis de treballadors temporers que tenen dificultats per retornar al seu país o que volen saber si el seu permís els permet continuar al país.

També ha informat que s'han obert 20 expedients a comerços per incomplir el que marca el decret d'obertura d'establiments, quatre d'ells per part d'inspectors de comerç i 16 per part de la policia. Aquest diumenge no s'ha obert cap nou expedient.

 

 

 

Comentaris

Trending