El Govern salva el ràting ‘diagnosticat’ per Standard&Poor’s amb l’anunci de l’inici del procés d’adhesió amb l’FMI

L’agència emet el seu informe semestral en què manté la qualificació del Principat en BBB/A-2 amb perspectiva positiva

Standard & Poor\'s avisa que pot qualificar Andorra de \'bo escombraria\' si no resol bé el \'cas BPA\'
Standard & Poor\'s avisa que pot qualificar Andorra de \'bo escombraria\' si no resol bé el \'cas BPA\'
L’anunci de l’inici del procés per adherir-se al Fons Monetari Internacional (FMI) no és envà. L’agència de qualificació Standard&Poor's reafirma la qualificació d’Andorra en BBB/A-2 i manté la perspectiva positiva establerta el passat mes de juliol. En gran part, el manteniment de la qualificació és gràcies als avenços respecte de l’FMI. I l’únic avenç que hi ha hagut, significatiu, sí, però és l’únic, va ser la carta enviada el 3 de gener a la directora general de l’organisme econòmic mundial.

Standard&Poor’s ha emès aquest divendres a la nit, hora del Principat, la nota semestral preceptiva, segons un comunicat del Govern. La comunicació de la qualificadora encara no està disponible de forma pública i oberta. El text, segons el comunicat oficial de l’executiu, ressalta els avenços fets pel Principat d’Andorra per adherir-se a l’FMI, un fet que podria suposar una millora del ràting del país per part de l’agència qualificadora. Així mateix, també felicita la voluntat d’aconseguir la signatura d’un acord d’associació amb la Unió Europea i, amb ell, l’accés al mercat interior. Ambdues situacions es consideren elements clau per augmentar la resiliència d’Andorra davant de crisis financeres, reduir els riscos reputacionals i millorar la qualitat, transparència i homologació de les dades estadístiques. 

D’altra banda, Standard&Poor’s valora positivament, sempre segons el comunicat governamental, que el nou executiu, encapçalat per Xavier Espot, mantingui entre les seves prioritats l’obertura econòmica, la consolidació del model fiscal i la regulació del sector financer per adaptar-se als estàndards internacionals. Finalment, l’agència de qualificació destaca el bon comportament de l’economia andorrana, superior a les previsions inicials i a la dels països de l’entorn i la gestió pressupostària equilibrada de l’Executiu, que s’encamina cap a les polítiques adreçades a una reducció progressiva de l’endeutament. 

 

Comentaris (1)

Trending