El Govern inverteix 300.000 euros en la reforma dels quiròfans de l'hospital

Es milloren els circuits de seguretat i s'adapten a les normatives internacionals

Un dels quiròfans de l'hospital.
Un dels quiròfans de l'hospital.
El Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) ha obert aquest dimarts els quiròfans per mostrar el fruit dels treballs de remodelació que han tingut un cost de 300.000 euros. L'objectiu és millorar els circuits de seguretat i la qualitat assistencial. Les intervencions quirúrgiques més habituals són les artroscòpies de genoll i espatlla i les reparacions d'hèrnies, apendicitis, varius i les cataractes.

L'hospital compta ara amb quatre quiròfans on es fan un total de 24 operacions només durant el matí a banda de les de la tarda i dels caps de setmana quan en funciona només un. Els treballs han consistit en el revestiment de parets i terra amb vinils normatius i reorganització de la zona preoperatòria i la sectorització de les canonades de gasos medicinals.

També s'ha instal·lat fibra òptica i s'han col·locat ordinadors en l'interior dels quiròfans. S'ha canviat l'enllumenat a la tecnologia LED i s'han posat portes metàl·liques i filtres amb l'objectiu de reduir les partícules que entrin de l'exterior.

La reforma permetrà obtenir l'acreditació de la 'Joint Comission Internacional', que situarà l'hospital en un grup de centres sanitaris de reconegut prestigi. Al mateix temps, les instal·lacions donaran impuls a la cirúrgia major ambulatòria (CMA).

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres ha dit durant la visita als nous quiròfans que "aquestes obres "demostren la clara voluntat del Govern per seguir millorant les instal·lacions de l'hospital". La cap d'àrea dels Serveis Generals del SAAS, Elena Clemente, ha afegit que encara faltaria aconseguir tenir una climatització individual per a cada quiròfan, ja que en l'actualitat només hi ha un que actua en tota l'àrea quirúrgica. 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending