El Govern assegura que tots els edificis públics seran accessibles aquest 2020

Executiu i grups de la majoria remaquen que ja s’han tirat endavant les obres per adequar els dos centres escolars que faltaven i les dependències de l’Obac

Carles Enseñat durant la seva intervenció.
Carles Enseñat durant la seva intervenció.

Tots els edificis públics del país seran accessibles a les persones amb discapacitat aquest mateix any. Així ho ha assegurat tant el Govern com els grups parlamentaris que li donen suport durant el debat d’una reserva d’esmena proposada pel grup parlamentari que volia, justament, incrementar la dotació per fer obres en aquest sentit. De fet, s’ha assegurat que els treballs per adequar els dos darrers on encara hi hauria mancances, dos centres escolars, ja s’han adjudicat i, per tant, estaran enllestits en pocs mesos.

L’anunci s’ha fet durant el debat d’aquesta reserva d’esmena, per la qual el PS volia reduir la partida destinada a pavimentació per dotar de més recursos la millora d’accessibilitat dels edificis públics. I des de Govern i els grups de la majoria s’ha defensat que no cal perquè l’adequació dels diferents espais ja està gairebé enllestida.

En concret, i segons ha apuntat tant el conseller general Carles Enseñat com el ministre de Finances, Èric Jover, només queden per adaptar dos centres escolars i, de fet, els treballs ja estan adjudicats. Per tant, han afirmat que “tots els edificis de Govern seran accessibles aquest any”. A més Jover ha explicat que també s’estan fent millores a les dependències de l’Obac.

Des del PS, però, s’ha defensat que “l’accessibilitat va més enllà de les barreres arquitectòniques” i que “la reflexió no ha de ser només per la gent que és usuària puntual sinó també pels treballadors que poden tenir problemes de mobilitat reduïda”. I, en aquest sentit, s’ha demanat si “de debò tots poden treballar sense dificultats a tots els espais”. També ha remarcat que des de la Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD), “ens diuen que tenen moltes millores a proposar”.

En canvi, des de la majoria s’ha criticat també que disminuir la partida de pavimentació comporta riscos. “Hi ha un tema de seguretat però també vers els turistes”, ha indicat Enseñat, tot apuntant que “no serveix de res fer vials si, per arribar-hi, s’ha de passar per carreteres en mal estat”, en una clara referència a un altre debat previst per la sessió: el de la desviació de la Massana.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending