El dispositiu de la Vuelta mobilitzarà unes 300 persones

Policia, agents de circulació i voluntaris vetllaran pel bon desenvolupament de l'etapa andorrana de la cursa

Presentació del dispositiu de trànsit de la Vuelta 2019.
Presentació del dispositiu de trànsit de la Vuelta 2019.

Un total de 115 efectius del Cos de Policia, 94 agents de circulació, 73 voluntaris, i els motoristes de la Guàrdia Civil vetllaran pel bon funcionament de la novena etapa de la Vuelta que es desenvoluparà íntegrament per territori andorrà. La cursa arribarà el diumenge 1 de setembre. La sortida es realitzarà des del Parc Central d'Andorra la Vella i l’arribada serà als Cortals d´Encamp després de recórrer 96,6 quilòmetres. Serà una etapa dura i exigent a nivell físic ja que els ciclistes hauran de superar cinc ports de muntanya: el Coll d´Ordino (1ªcategoria), el Coll de la Gallina (1ª categoria especial), La Comella (2ª categoria), Engolasters (2ª categoria) i els Cortals d´Encamp (1ª categoria).

La disputa de l'etapa provocarà alteracions a la xarxa viària. El cap de Mobilitat, Jaume Bonell ha dit que el dispositiu de seguretat viària es podrà seguir a través de les xarxes i també de l'apliació de Mobilitat que avisarà en temps real de l'obertura i tancament de les carreteres. 

Per evitar l’arribada de vehicles a la zona de meta, es restringirà l’accés rodat a la carretera dels Cortals (CS-220). Des de l’encreuament de Les Pardines, a partir de les 20h del divendres 30 d’agost i també, des de la rotonda del Funicamp, a partir de les 8 del matí del diumenge 1 de setembre.

Els trams per on l’itinerari passarà dues vegades es reobriran quan els ciclistes hagin acabat la segona passada i, per tant, estaran tancats entre les dues passades. Les principals interrupcions de circulació són: a la CG-2, entre Andorra la Vella i Encamp entre les 14 i les 16 hores i a la CG-1, entre Andorra la Vella i Aixovall entre les 15 i les 17 hores.

Per tant, s’aconsella a totes les persones que hagin de circular el diumenge 1 de setembre pels trams de carretera esmentats ho facin abans de les 14 hores o bé, després de les 18 hores. Això sí, tots els horaris son aproximats i poden variar en funció del desenvolupament de la cursa.

La circulació a les carreteres afectades es tancarà a partir del pas del cotxe pilot del servei de policia amb banderes vermelles i s’obrirà novament després del pas del motorista del Servei de Policia amb banderes verdes. Una vegada passi el vehicle amb les banderes vermelles, no es deixarà passar cap tipus de vehicle, incloses les bicicletes.

Els espectadors que vulguin arribar a la zona de meta podran utilitzar gratuïtament el Funicamp, entre les 9h i les 21h del dia de l’etapa, o accedir-hi a peu o en bicicleta. Cal recordar que els menors de 3 anys no poden accedir al Funicamp, segons la pròpia normativa del giny. De forma paral·lela, el comú d’Encamp posarà a disposició dels aficionats un servei de bus gratuït que connectarà la plaça dels Arínsols amb el Funicamp de 9 a 14 hores i de 16 a 21 hores.

A destacar també que per seguretat dels corredors, el públic assistent no podrà situar-se al camí de terra que transcorre al costat del llac d’Engolasters.

Comentaris

Trending