El director dels Banders supera ‘la prova del 9’ de Marsol i s’incorpora el 3 de febrer al comú

A la cònsol no l’amoïnava tant la relació familiar amb Astrié com el fet que Miquel Rossell tingui el permís de conduir retirat degut a una recent sentència per un atropellament mortal de fa dos anys

Miquel Rossell durant una compareixença com a director del Cos de Banders.
Miquel Rossell durant una compareixença com a director del Cos de Banders.
El fins ara director de Banders, Miquel Rossell, passarà a liderar a partir del 3 de febrer al comú d’Andorra la Vella una àrea àmplia sobre mobilitat que tindrà diverses tasques encomanades i que, entre altres, haurà de posar ordre al servei de circulació des del punt de vista del clima laboral. La definitiva incorporació l’han acordat les darreres hores el propi interessat, per al qual el Govern ja li busca substitut, i la cònsol major, Conxita Marsol, que porta dies analitzant la conveniència del fitxatge. I el problema no era pas tant la relació familiar amb el cònsol menor -cunyat de David Astrié- sinó una recent sentència arran d’un atropellament mortal involuntari en què Rossell es va veure implicat i que li ha suposat la retirada del permís de conduir durant mig any.

Les fonts comunals consultades han assegurat que en el moment que es va tractar la possible incorporació de Rossell al comú per mirar de reconduir la situació del servei de circulació, ara fa un any i mig, alguns dels mandataris comunals eren conscients de l’incident en què el llavors cap de Banders s’havia vist involucrat. En aquell moment no se li va donar excessiva importància i, de fet, hauria estat Miquel Rossell mateix qui va desestimar fer el passi al comú de la capital perquè només se li podia garantir el lloc fins a final de mandat. Ara, quan l’interès es va reprendre, Marsol no era conscient que la situació derivada d’aquell atropellament hagut a Encamp el 2 de desembre del 2017 havia evolucionat.

S'està acabant d'analitzar el format jurídic sota el qual es farà la incorporació: si com a comissió de serveis o en qualitat de càrrec de confiança amb una excedència prèvia

Les crítiques pel parentiu amb Astrié eren el de menys, com Marsol va donar a entendre després de la sessió de consell de divendres passat. El maldecap, i relatiu com s’ha vist amb la decisió final adoptada, era l’ordenança penal en virtut de la qual, segons que han confirmat les pròpies fonts comunals, es va condemnar Rossell a tres mesos de presó condicional amb un termini de suspensió de dos anys i a la retirada del permís durant sis mesos que van començar a comptar el novembre per un delicte major per imprudència amb resultat de mort. Els fets en què es va veure implicat qui d’origen és sots-oficial de policia no tenien res a veure amb la tasca professional i, en conseqüència, en la condemna no hi ha cap inhabilitació associada.

Aquest últim punt és una de les claus que haurien portat Marsol a tirar endavant el fitxatge. Primer, perquè es considera necessària una persona del perfil de Rossell, de qui es té en molt bona consideració professional. Després, perquè el gros dels agents de circulació, segons les fonts comunals consultades, s’haurien mostrat favorables a que hi hagi un canvi de rumb, una nova orientació al departament. I encara una tercera qüestió, perquè fa molt temps que es tenia decidida la contractació del fins ara director dels Banders. Sota quina figura jurídica? Això és que caldrà estudiar. Si es pot fer sota una comissió de serveis com hauria estat el seu pas del cos d’ordre al cos d’agents rurals o agafant una excedència de l’administració central i incorporant-lo a la comunal com a càrrec de confiança.

En funció d’una situació legal o una altra serà director de Mobilitat o coordinador. Les fonts consultades han remarcat que l’incident pel qual ha estat condemnat va ser del tot involuntari, una situació que podria haver passat a qualsevol, i han assegurat que el permís de conduir no és imprescindible perquè Rossell pugui dur a terme les funcions que se li encomanaran. De fet, entre els pactes als quals haurien arribat el funcionari i la cònsol hi hauria que el comú no sol·licitarà en cap cas a la Batllia una autorització per a la conducció en l’àmbit professional.

Comentaris (9)

Trending