El desgavell amb la facturació derivada del ‘cas Assegurances Generals’ amenaça d’acabar amb denúncies

La companyia intervinguda està girant rebuts tot i estar en teòrica fallida i les cessionàries, de vegades sense consentiment dels clients i generant duplicitats, també ho estan fent

-
-
La gestió del que es pot començar a conèixer com el ‘cas Assegurances Generals’ o ‘cas AGA’ torna a ser d’allò més paupèrrima. Jo ho era fins ara en molts vessants, però una vegada s’ha cedit la cartera de clients de la companyia intervinguda a les asseguradores que participen del pla de contingència impulsat pel Govern i l’Autoritat Financera (AFA) el desgavell s’ha multiplicat. La facturació està generant múltiples queixes i molts dubtes i interrogants entre els clients. No es pot acabar a descartar que hi hagi denúncies o altres accions legals contra les empreses i fins i tot contra el supervisor financer.

Segons fonts coneixedores de l’afer, hi ha múltiples operatives de molt dubtosa legalitat. A molts clients, una vegada anunciada la cessió de les pòlisses de no vida o vida risc, d’Assegurances Generals a altres companyies (essencialment Assegur, Financera i Multisegur) els ha sorprès molt que l’asseguradora intervinguda els hagi girat novament el rebut aquest mes de gener, en alguns casos amb un any de validesa. Hi ha clients, asseguren les fonts, als quals se’ls ha girat el rebut de la pòlissa corresponent per duplicat: en una ocasió des de l’empresa en fallida i, en una altra, per part d’alguna de les companyies cessionàries. 

El desgavell, que partiria entre altres coses, suposadament i segons les fonts, d’un deficient traspàs de dades entre tots els implicats, encara aniria a més quan des de les cessionàries s’estan girant, en alguns casos, rebuts a persones que ja fa molt temps que van deixar de ser clientes d’AGA, però com que algunes bases de dades, almenys aquelles des de les quals s’estan transmeten dades, no estarien actualitzades, doncs hi hauria un nou problema.

I, encara, asseguren les fonts, hi ha casos en què les companyies que suposadament han rebut les carteres inicialment atribuïbles a Assegurances Generals i que el supervisor, amb l’aval judicial, els ha traspassat, estan girant rebuts sense el consentiment dels clients ni la firma estampada en els nous contractes. I és que en molts casos, sempre segons les fonts del sector consultades, els titulars de les pòlisses transferides són d’impossible localització pel motiu que sigui i les cessionàries estan tirant pel dret.

Comentaris (1)

Trending