El demandant del ‘cas bicicletes’ denuncia el desgavell hagut en tota l’adjudicació

Etna Serveis ja va avisar al seu dia que Cicland pretenia operar amb unes bicis i un programari de gestió diferents al que es va valorar durant el concurs

-
-
La sentència de la Batllia en relació al concurs per adjudicar el servei de la bicicleta elèctrica ha obert definitivament la caixa dels trons. L’empresa demandant assegura haver rebut amb astorament les justificacions exposades pel Govern i adverteix que tot el procediment -del concurs fins a la posada en funcionament del servei- ha estat un despropòsit que hauria de generar responsabilitats a l’administració o hauria de comportar la resolució de la concessió feta a favor de Montre-Cicland.

Etna Serveis, l’empresa demandant, la segona candidata a fer-se càrrec del servei, ha anunciat aquest dimarts que també recorrerà la sentència que anul·la el servei per tal d’intentar que el pronunciament judicial sigui més contundent del que ho ha estat en primera instància. “Cal dir que el més important i el motiu pel qual presentarem també un recurs, és que durant el procediment vam rebre unes al·legacions per part de Montre on ells mateixos reclamaven que no es podia anular la concessió ja que havien comprat i signat un contracte amb el proveïdor del programari i fabricant de les bicicletes”.

Etna ha aportat avui un dels escrits que va presentar a la Batllia per evidenciar les irregularitats que va detectar. “La sorpresa nostra va ser que s’havia substituït el proveïdor de bicicletes així com el sistema de gestió, amb un preu molt reduït del que inicialment havien presentat, aquest fet afectaria directament al pla de negoci que es va valorar al concurs”. I per exemplificar-ho l’empresa demandant diu que tot plegat és com “si et presentes a un concurs per un Mercedes i al final et donen un Seat, no discutirem si és millor o pitjor per al servei, però no es lo que s’ha valorat”.

El demandant entén que si el Govern va fer una valoració molt alta basada en l’experiència d’un proveïdor que després es va canviar, aquesta valoració hauria de quedar anul·lada. “És per aquest motiu que no entenem la posició de Govern, ja que en són sabedors i entenem que aquests nous canvis presumptament vulnerarien la legalitat. Per aquest motiu entenem que hi ha de haver algun tipus de responsabilitat per part de qui hagi autoritzat aquests canvis o si no han estat autoritzats, una resolució immediata de l’adjudicació per part de Govern”.

Cicland manté l’activitat com si res no hagués passat

I si Etna Serveis, com a demandant de tot l’afer, manté la defensa de la seva posició, també Cicland considera que ho va fer tot bé i que, des del punt de vista de la resolució judicial, hi ha un error d’apreciació o una indeguda interpretació. Montre-Cicland donarà suport a la posició que mantingui el Govern davant el recurs que presentarà a la sala administrativa del Tribunal Superior contra la sentència de primera instància. La decisió judicial quant a les subcontractacions ha agafat per sorpresa els responsables empresarials de l’adjudicatària, que estan analitzant la situació amb els seus assessors legals.

Mentrestant, les fonts de la companyia consultades han explicat que Cicland manté l’activitat com si res no hagués passat i no pas perquè no hagi passat res sinó perquè el primer punt d'interès és el client i que allò fonamental és poder mantenir el servei per als usuaris, més encara quan es tracta d’una proposta “innovadora” i que després de passar per una arrencada no pas fàcil, ara el servei ha agafat una bona marxa. En aquest sentit, no hi deixa d’haver dia que no hi hagi altes de nous usuaris.

Etiquetes

-

Relacionat

“L’oferta de Cicland no podia ser presa en consideració”
-

Relacionat

La Justícia tomba el concurs de la bicicleta elèctrica i l’adjudicació a Cicland
-

Relacionat

El concurs de la bici elèctrica pot acabar amb una querella per prevaricació i tràfic d’influències

Comentaris (1)

Trending