La Justícia tomba el concurs de la bicicleta elèctrica i l’adjudicació a Cicland

La Batllia obliga el Govern a tornar a calcular les ofertes partint de la base que l’empresa guanyadora no s’hauria d’haver tingut en compte tot i que ara provisionalment li manté el servei

-
-
El polèmic concurs de la bicicleta elèctrica està tocat de mort. La Batllia acaba d’anul·lar la decisió adoptada pel Govern l’octubre del 2017, quan va concedir el servei a l’empresa Montre, que opera amb el nom comercial de Cicland. El tribunal de primera instància, que considera que l’oferta d’aquesta empresa molt probablement no s’hauria de tenir en compte, obliga l’executiu a tornar a valorar les propostes i adoptar una nova decisió. Mentrestant i de forma provisional i per no perjudicar el servei, la Justícia permet que Cicland continuï funcionant.

L’empresa Etna Serveis, l’altra firma que s’havia presentat al concurs, va presentar un recurs administratiu el novembre del 2017 posant de relleu tot un seguit de mancances, deficiències i anomalies, fins i tot va arribar a plantejar-se la interposició d’una querella criminal per tràfic d’influències. El febrer del 2018 el Govern va desestimar el recurs i va confirmar l’adjudicació a Montre-Cicland, que encara trigaria uns mesos a posar en marxa un servei que ja fa temps ara que funciona tot i que no amb la força que es pretendria.

El cas va acabar arribant als tribunals i ara la Batllia s’ha pronunciat en primera instància. El Tribunal de Batlles estima la demanda d’Etna Serveis i sentencia que la resolució del Govern per la qual confirmava l’adjudicació “no és ajustada a dret”. Davant d’això, la sentència dictada recentment ordena a l’executiu que “procedeixi de nou a la valoració de les ofertes presentades”, que només eren dues, “procedint a continuació i prèvia realització dels tràmits pertinents a adoptar una nova resolució”, que a priori hauria de comportar un canvi de concessionari a no ser que es trobi una altra solució que necessàriament comportaria indemnitzar Etna Serveis.

Tot i la resolució judicial que clarament tomba l’adjudicació, la Batllia deixa clar que la seva decisió “no impedeix que l’esmentat servei es mantingui provisionalment amb l’entitat que en fou adjudicatària a efectes de no perjudicar el seu normal funcionament”. Com no pot ser d’una altra manera i en no ser ferma la resolució, el Govern, si ho creu, podrà recórrer contra la decisió de primera instància davant la sala administrativa del Tribunal Superior.

La decisió judicial, però, no deixa de ser una patata calenta més per l’executiu de coalició. I és que resulta que l’actual ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, ministre de tutela, per tant, del departament de transports, va ser al seu dia com a president del grup liberal el principal fustigador del llavors Govern demòcrata contra l’adjudicació adoptada. Gallardo va ser molt crític i el primer en posar de relleu, fins i tot en seu parlamentària, les múltiples irregularitats que l’empresa que no es va adjudicar el concurs va acabar posant de relleu en la demanda judicial que ara inicialment s’ha resolt.

Comentaris (6)

Trending