El ‘cuc de l’ull’ s’estén des d’Àsia cap a gossos del Principat

El primer cas que es va detectar a Andorra el 2017 forma part d’un estudi elaborat per una universitat de Madrid que vol analitzar la propagació del paràsit

-
-

Els veterinaris del país han detectat els darrers dos anys una dotzena de casos de Thelazia, una malaltia que sol afectar els gossos, especialment els domèstics, els de companyia, encara que també es pot veure en gats o animals salvatges i, depèn com, es pot acabar estenent a humans. Es tracta d’una malaltia infecciosa que afecta als ulls producte de la propagació d’un paràsit procedent d’Àsia i que cada vegada més està arribant al nostre entorn. Popularment es coneix amb el nom del ‘cuc de l’ull’.

El primer cas de Thelazia que es va detectar al Principat, el 2017, forma part d’un estudi que ha elaborat la Universitat Complutense de Madrid, juntament amb alguns centenars de casos que s’han diagnosticat a Espanya des del 2010 fins al 2018, i a través del qual es vol analitzar com s’està estenent la malaltia per mirar de trobar fórmules per combatre l’expansió. Experts animalistes del país han admès que hi ha certa preocupació i han reconegut que com més va més situacions s’han donat de Thelazia. 

Com a mínim una clínica veterinària del país té un ampli coneixement de la casuística i pot aconsellar degudament els responsables o propietaris dels cans, alhora que ofereix informació molt fidel sobre la infecció. Es considera una possible malaltia zoonòtica emergent. Per això és molt important, asseguren les fonts, que es faci una important tasca de prevenció i que es miri de frenar la propagació del paràsit.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending