El cònsol d’Encamp envia ‘al carrer’ l’oposició si vol furgar amb una adjudicació irregular

El mandatari encampadà nega als consellers de la minoria les instal·lacions comunals per fer una compareixença per poder donar més detalls sobre una contractació directa que veuen anòmala

Imatge d\'una de les últimes sessions de consell celebrades al comú d\'Encamp.
Imatge d\'una de les últimes sessions de consell celebrades al comú d\'Encamp.
L'adjudicació per la via directa de la redacció del pla de dinamització comercial de la parròquia fa saltar espurnes. Els consellers del PS I van denunciar dilluns l'anòmala contractació i els representants de la minoria liberal van fer costat a l'esmentada denúncia. Aquest dijous pretenien donar, tots plegats, més explicacions, però el cònsol d'Encamp els ha privat d'usar les instal·lacions comunals per dur a terme una compareixença pública. 

La ‘febre de les adjudicacions (suposadament) irregulars’ fa estar incòmodes aquells que les dicten. Almenys si es tracta del comú d’Encamp. Els quatre consellers de la minoria van retreure dilluns a la majoria la forma com s’havia contractat l’empresa que hauria d’elaborar el pla de dinamització comercial de la parròquia. De forma directa i sense tenir en compte altres propostes que la triada. I van demanar-ne l’anul·lació. L’oposició pretenia fer aquest dijous una compareixença per donar més detalls sobre la denúncia feta. Però el cònsol encampadà, Jordi Torres Arauz, ha enviat els consellers de la minoria ‘al carrer’.

Representants de PS I i de Liberals Independents han sol·licitat aquest dimecres poder usar les instal·lacions comunals destinades a les compareixences públiques per poder dur a terme una acció comunicativa on donar els esmentats nous detalls. De fet, els interlocutors del cònsol, a preguntes d’aquest, haurien reconegut que pretenien parlar de la qüestió de l’adjudicació il·legal. La negativa de Torres Arauz, segons diverses fonts, ha estat rotunda. Però davant la petició de l’oposició que els oferís una resposta per escrit -després que la sol·licitud s’hagués formalitzat també per escrit-, els responsables comunals s’han remès a la negativa verbal.

Dilluns va ser el conseller socialdemòcrata Joan Sans qui va advertir de la situació anòmala després de veure publicada al BOPA una adjudicació directa aprovada per la junta de govern comunal a l’empresa Intueri Consulting per un muntant de 45.000 euros. Per tant, per sobre de la quantitat habilitada per poder dur a terme una contractació directa. A Intueri se li encarregava l’elaboració del pla de dinamització comercial de la parròquia encampadana. Sans, que va tenir el suport dels consellers liberals, va denunciar que no s’havia respectat el procediment legal del concurs públic. I el cònsol en cap moment ho va negar. Certament, no s’haurien demanat els tres pressupostos mínims que exigeix la llei, per exemple. Però tampoc no s’hauria acceptat la petició de deixar sense efecte l’adjudicació o anul·lar-la.

Intueri Consulting està rebent els darrers anys diversos encàrrecs de l’administració, especialment en aquest sentit d’Andorra Turisme, que en ser una SAU no té l’obligació de publicitar les adjudicacions o comandes que fa. La mateixa empresa, creada tot just fa tres anys, ja va treballar en la definició del Pas de la Casa com a futur ‘outlet del Principat’, una situació que no convenç pas massa als consellers de l’oposició. Alhora, l’ànima de l’empresa, Maria Segarra Mateu, va ser nomenada al seu dia coordinadora tècnica del Consell Andorrà per a la Competitivitat del Comerç.

Les fonts consultades han reconegut que tanta contractació a la mateixa empresa fa aixecar certes sospites, malgrat que Segarra, en principi, és una reputada professional del sector. Durant molts anys va ser directiva de la Cambra de Comerç de Barcelona, que, justament, hauria deixat per muntar la seva pròpia consultora, l’esmentada Intueri Consulting. Ubicada a Sant Cugat del Vallès i donada d’alta el febrer del 2015, Maria Segarra n’és l’administradora única.

Etiquetes

Comentaris

Trending