El Consell Superior dóna vuit dies al fiscal general perquè digui la seva sobre la petició de recusació

El poder judicial desestima la demanda d’apartar de la causa del ‘cas BPA’ el fiscal adjunt Borja Aguado per un defecte de forma

-
-
El Consell Superior de la Justícia (CSJ) ha donat vuit dies hàbils al fiscal general de l’Estat, Alfons Alberca, perquè manifesti el que cregui convenient en relació a la petició formulada per tots els advocats de la causa general del ‘cas BPA’ per tal que se l’aparti de l’afer arran dels contactes amb el poder legislatiu per tal que es canviés una llei en benefici del ministeri públic. Alhora, s’ha desestimat per una qüestió de forma la petició perquè també s’apartés de qualsevol qüestió relacionada amb la mateixa causa el fiscal adjunt Borja Aguado.

La cúpula judicial va començar a analitzar aquest dimecres la demanda feta pels advocats defensors dels 24 processats en la causa general del ‘cas BPA’, que troben fora de lloc que els dos fiscals esmentats es reunissin amb membres dels grups parlamentaris que donen suport al Govern per sol·licitar-los la inclusió d’un seguit d’esmenes en un projecte de llei de modificació de la llei de blanqueig amb l’objectiu de canviar el Codi de procediment penal i, d’aquesta manera, salta-se les limitacions a la vulneració de drets fonamentals que havia imposat el Tribunal Constitucional a través de la seva jurisprudència.

El fet més transcendent, per dir-ho d’alguna forma, és el que es desestima la petició de recusació d’Aguado. La normativa sobre la matèria estableix que els fiscals adjunts, en cas de voler-se’n la seva abstenció o que se’ls aparti d’algun cas, s’ha de sol·licitar al fiscal general. En canvi, el fiscal general s’ha de recusar davant el Consell Superior de la Justícia. Els advocats peticionaris van considerar que en sol·licitar la recusació d’Alberca -i, per tant, deixar-lo fora de la presa de decisions- no tenia cap sentit recusar Aguada davant la fiscalia general.

Ara, si ho creuen oportú, els advocats hauran de reformular la seva petició i fer-la arribar a la fiscalia general. Al seu torn, i tal i com li demana la cúpula judicial, Alberca té vuit dies hàbils per exposar el que cregui escaient en relació amb la demanda formulada pels defensors dels processats en la causa general del ‘cas BPA’. Justament aquest dimecres es va acordar donar-li trasllat de l’escrit presentat pels advocats perquè pugui conèixer amb tot detall ‘de què se l’acusa’.

El Govern, a través del seu portaveu, ja va deixar dit després de la reunió del consell de ministres, que no veu cap problema amb el fet que els legisladors es reuneixin amb totes aquelles parts o persones que consideri adient per tal d’afinar les proposicions de llei que s’hagin d’elaborar. I, a més a més, van reiterar tota la confiança amb el fiscal general de l’Estat.

Comentaris (4)

Trending