El Consell General adapta la recepció de la Constitució a la crisi del coronavirus

Es mantindran tots els actes previstos, inclosa la recepció i el posterior discurs de la síndica general, però sense el tradicional passamà ni el càtering posterior

-
-

El Consell General mantindrà la tradicional recepció del dia de la Constitució, que tindrà lloc dissabte al vestíbul de la nova seu del parlament. Això sí, s’adaptarà a les circumstàncies provocades per la crisi del coronavirus. Hi haurà discurs de la síndica general, sí; però no passamà ni el posterior pica-pica posterior.

Durant els darrers dies, havia planat la possibilitat de suspendre els actes de dissabte. Finalment, però, es mantindrà el programa i les activitats obertes al públic, així com la recepció, l’acte més formal de tota la jornada. Ara bé, s’intentarà reduir la seva durada i es mirarà d’evitar riscos innecessaris.

Així, el tradicional passamà, durant el qual tots els convidats saludaven les principals autoritats no es farà. D’aquesta forma, s’entén que s’evitarà gestos que poden comportar un perill de transmissió de la malaltia com ara petons o encaixades de mans. També se suprimeix el càtering posterior. Així, un cop conclòs l’acte, els participants marxaran de seguida.

Es manté la jornada de portes obertes i les actuacions musicals previstes per divendres tarda i dissabte matí

A banda, es mira d’aconseguir que el nombre d’assistents sigui reduït. Ja se sap, per exemple, que no hi seran la gran majoria d’ambaixadors, ja que no podran viatjar. A banda, s’ha recomanat als convidats que no vinguin, com passava en anys anteriors, amb acompanyants. I, de retruc, els serveis del mateix Consell, segons les fonts consultades, han canviat una dinàmica habitual, que era la d’insistir per assegurar la presència dels diferents convidats. Aquestes trucades, per ara, s’estan limitant.

Pel que fa a la resta d’actes del dia de la Constitució, com ara la jornada de portes obertes que es farà tant divendres al vespre com dissabte al matí o les diferents actuacions previstes, es mantenen. També se celebrarà la tradicional sessió a Casa de la Vall,  a partir de les sis de la tarda.

Aquesta és la decisió que ha pres, per ara, Sindicatura. Tot i això, les fonts consultades també apunten que si la situació es complica més els propers dies, també s’està disposat a anul·lar els actes en funció de les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending