El Consell de la Policia ‘passa’ d’elaborar cap informe sobre la reforma de la Funció Pública i s’hi oposa obertament

Convidat ‘in extremis’ a informar sobre els canvis normatius, l’òrgan policial declina redactar cap document i menys encara firmar-lo i secunda la ‘plantada’ dels sindicalistes

Comentaris

Agents de policia en un acte.
Agents de policia en un acte.
El nivell de cabreig del funcionariat es calibrarà aquesta tarda (19 hores) a la sala d’actes del comú d’Escaldes, que és l’escenari escollit per fer-hi l’assemblea general que probablement ha de donar llum verd a una vaga. Dels darrers organismes convidats a informar sobre la reforma de la Funció Pública, el Consell de la Policia ja va deixar clar que no pensava ni redactar res ni firmar res. La posició sindical global d'oposar-se al nou marc normatiu també es manté a l'edifici de l'Obac.

El Consell de la Policia no farà cap informe ni signarà cap document sobre la reforma de la Funció Pública. Així li ho van expressar unànimement al titular d’Interior, Xavier Espot, els membres d’aquest organisme al que ha de ser consultat en relació sobre qualsevol aspecte que afecti la vida laborals dels treballadors del cos d’ordre. Com en el cas dels treballadors de l’administració de la Justícia i la seva comissió consultiva, el ministeri encarregat de la Funció Pública es va oblidar de fer-los fer el preceptiu informe que hauria d’acompanyar qualsevol canvi normatiu que els afecti.

Quan Espot va convocar l’òrgan de consulta per demanar-los l’elaboració de l’informe, fonts sindicals han assegurat que la resposta unànime dels integrants del Consell de la Policia va ser que ni pensaven redactar cap informe (a la comissió consultiva de la Justícia, per exemple, els pretenien donar inicialment una setmana per fer tot el treball) ni encara menys firmarien cap document. I que secundaven totalment el posicionament mostrat pels sindicats policials durant tot el procés i, en conjunt, donaven suport a la posició mostrada pel conjunt de representants sindicals de l’administració.

Així les coses, el ministre d’Interior només va poder fer que advertir que, malgrat tot, la reforma tiraria endavant. Una reforma que, és clar, els treballadors de la Funció Pública volen combatre i que, de fet, no les té totes en el sí del gabinet ministerial. Una cosa és el convenciment que s’ha de dur a terme aquest canvi legislatiu. Una altra cosa és el cost i l’oportunitat. La repercussió que pugui tenir l’aprovació d’un text com aquest tant a prop d’unes eleccions. El nivell de cabreig dels funcionaris es calibrarà aquesta tarda (19 hores) a la sala d’actes del comú d’Escaldes. És l’escenari de l’assemblea general de funcionaris. La reunió està oberta a tothom. I es preveu que s’hi acordi la convocatòria d’una vaga general més l’adopció de diverses mesures de caràcter legal, judicial.

El ministeri s'oposa a que es publiciti en un web sindical l'informe de la comissió consultiva amb els comentaris, també, de la ministra

Una de les vies que els sindicats han fet servir per promocionar l’esmentada assemblea és una senzilla pàgina web. En aquest lloc, els sindicalistes pensaven penjar l’informe de la comissió consultiva sobre l’articulat de la llei. Un text que inclou la proposta d’article inicial, les suggerències sindicals i la resposta dels representants del Govern. Segons s’esmenta en l’esmentat lloc web no ha estat possible poder publicitar dit informe.

En concret, en el portal es lamenta “comunicar-vos que després de demanar autorització al ministeri de Funció Pública i Reforma de l'Administració per tal de publicar l'informe elaborat per la comissió consultiva així com les respostes al mateix de la M. I. ministra, ens han denegat dita autorització, vetant un cop més el dret a la informació a tots els treballadors”. Aquesta circumstància, aquest vet, és possible que sigui usat en algun dels plets que s’acabin entaulant contra l’administració. 

No s’annexa, per tant, l’informe però s’explica que “en breu publicarem un document que elaboraran els comitès sindicals amb les propostes realitzades i rebutjades pel Govern”. També s’hi afegeix una graella comparativa dels diners que els funcionaris deixen de percebre -un funcionari tipus, s’entén- pel fet de passar de triennis a quinquennis cobrant, però, el que fins ara inicialment s’hauria d’haver percebut cada tres anys. Així, els comptes indiquen que un treballador que presti servei per a l’administració durant quaranta anys deixaria d’ingressar pràcticament 180.000 euros.

Comentaris

Trending