El conflicte urbanístic que implica un conseller de l’oposició comunal de Sant Julià s’enverina

El veí que va denunciar que el cap de la minoria està fent obres il·legals en una nau industrial a la carretera d’Aixovall lamenta la “inacció” de la corporació i sol·licita sense èxit la intervenció de Govern

Imatge que forma part de l'expedient de la constatació duta a terme per una saig.
Imatge que forma part de l'expedient de la constatació duta a terme per una saig.
La denúncia per infracció urbanística que un veí de la carretera d’Aixovall va presentar al comú de Sant Julià contra unes obres que s’estan fent a la mateixa zona en una nau industrial propietat del cap de la minoria comunal laurediana puja de to. El denunciant, René Pujol, ha denunciat ara la inactivitat de la corporació laurediana i fins i tot ha demanat la intervenció del Govern, que per ara ha declinat implicar-se en l’afer.

Pujol, i en nom seu el seu fill, va denunciar el 6 de juliol, tal com va avançar l’Altaveu, que sota la pretensió de dur a terme una suposada petita intervenció amb una llicència d’obra menor en una nau situada a la urbanització Prat de la Jaia de la carretera d’Aixovall el que realment s’estava duent a terme era una ampliació de dita nau que realment necessitaria un permís d’obra major. I no només això, el denunciant posava de manifest, especialment, que no sol·licitant l’autorització d’obra major, el propietari de l’immoble i conseller comunal a l’oposició evitava cedir el terreny necessari per dur a terme l’ampliació projectada de la carretera.

René Pujol va sol·licitar a Ordenament Territorial que davant el suposat passotisme comunal fos l’administració central la qui aturés les obres

Cert que hi ha una confrontació d’interessos entre denunciant i denunciat. I cert, també, que el cap de la minoria comunal laurediana va explicar a l’Altaveu que no tindria cap inconvenient en sol·licitar un permís d’obra major però que, almenys d’entrada, el comú li havia dit que no calia. Alhora, el conseller i propietari deslligava del tot l’obra que s’estava realitzant amb el fet que s’hagués de cedir o no part de la parcel·la, tot i admetre que aquesta qüestió s’havia tractat tant amb el comú com amb el Govern i s’estava analitzant com solucionar la situació. 

Amb tot, però, el denunciant sol·licitava, a l’empara de les il·legalitats descrites, que la corporació laurediana procedís d’immediat a aturar les obres, obrís el pertinent expedient sancionador, resolgués la necessitat de sancionar el propietari i ordenés la demolició d’aquella part de la obra que s’havia fet de manera il·legal. Des del 6 de juliol fins ara, però, el denunciant no ha obtingut cap resposta i tampoc no li consta que s’hagin aturat els treballs. Certament, l’administració té dos mesos per respondre i encara pot prorrogar la resolució un tercer mes. Per això que temi que amb aquesta excusa es vulgui avalar una ‘política de fets consumats’. Tampoc el comú de Sant Julià ha respost a la petició formal feta per aquest mitjà sobre l’estat de la tramitació de la denúncia. De fet, és típica l’opacitat de la corporació laurediana.

Ordenament Territorial

Davant de tot plegat, i atès que el propietari denunciant era coneixedor que un tècnic del ministeri d’Ordenament Territorial estaria al cas de l’obra o, com a mínim, hauria estat testimoni que els treballs a la nau industrial estaven en marxa, fa una setmana el denunciant va insistir davant el comú lauredià perquè procedís a intervenir en el cas però, sobretot, va sol·licitar l’empara, per dir-ho d’alguna manera, del Govern perquè agafés el comandament de la situació atesa la “inacció” comunal. Entre altres coses, s’adjuntava l’informe d’una saig que en tan què fedatària pública certificava l’estat de les obres.

Rere tot plegat hi ha una pugna veïnal en relació a la necessària ampliació de la carretera, que aniria bé al denunciant i que obligaria el denunciat a cedir sòl

René Pujol va demanar la setmana passada al Govern que el ministeri d’Ordenament assumís el cas per inacció del comú atès que ni tan sols hauria incoat el corresponent expedient per avaluar la denúncia interposada i que en virtut de les potestats que li atorga la Llei del sòl procedís l’administració central a paralitzar les obres que han estat denunciades com a il·legals. El director d’Ordenament Territorial, Manel Riera, va desestimar aquest dimarts les pretensions del denunciant al·legant que Pujol no ha aportat cap prova que el comú no ha incoat cap expedient i, alhora, recordava Riera, la corporació laurediana encara està a temps de respondre i emetre la resolució que consideri escaient.

En qualsevol cas, la situació es caldeja i vist que el denunciat és un empresari però, alhora, també ostenta un càrrec polític, tot plegat s’enverina una mica més. Sense que les parts, i especialment del denunciant, descarti promoure més actuacions per aconseguir que es parin les obres o, almenys, legalitzi els treballs i faci la cessió de sòl corresponent perquè es pugui ampliar la carretera. Una ampliació que el denunciant defensa fermament perquè també li convindria per altres projectes que té en cartera. Interessos contra interessos, és clar. I l’administració que fa de Ponç Pilat.

Etiquetes

Imatge de la nau en què s'està actuant, just a tocar de la carretera general CG6.

Relacionat

El permís d’obra de la discòrdia o la denúncia contra un conseller comunal lauredià per infracció urbanística

Comentaris

Trending