El comú hauria de cobrar prop de sis milions d’euros per fer la reconstrucció dels Serradells

La corporació prefereix percebre-ho tot d’una sola asseguradora i que després les empreses implicades aclareixin entre elles quant aporta cadascuna, però encara no hi ha acord

-
-

La reconstrucció de la part del centre esportiu dels Serradells afectada pel greu incendi d'avui fa tot just un any –especialment la piscina- costarà uns sis milions d’euros. Aquesta és la xifra que han acabat tancant els diferents peritatges realitzats a la instal·lació i, per tant, la quantitat de diners que el comú d’Andorra la Vella hauria de cobrar per part de les asseguradores. Des de la corporació es vol licitar ràpidament les obres, tot i que encara no s’ha tancat un acord amb les diferents empreses implicades sobre com s’abonarà aquesta indemnització, ja que entre elles es mantenen importants desavinences.

El comú presentarà aquest divendres el projecte de reconstrucció de la instal·lació. El cost d’aquests treballs, segons els estudis realitzats, ascendirà a uns sis milions d’euros. Aquesta és la xifra que es cobrirà amb les diferents pòlisses contractades, sigui pel mateix comú sigui per les empreses constructores que estaven implicades en el projecte de reforma, les obres del qual van acabar provocant l’incendi. Tot i això, i segons les fonts consultades per Altaveu, la corporació no descarta que el cost final de les actuacions acabi sent superior, perquè s’aprofitaria per fer algunes millores no previstes inicialment i que, per tant, no estarien cobertes per les assegurances.

Des de la corporació es preveu licitar en pocs dies el concurs per contractar l’empresa que es faci càrrec de la reconstrucció. Ho farà tot i que encara no està tancat l’acord amb les asseguradores implicades per al pagament de la indemnització pel sinistre. Les empreses no han tancat quina part assumirà cadascuna i insten el comú a què vagi cobrant les quantitats per separat. En canvi, des de l’administració s’entén més lògic, i així es vol, que es percebi un únic pagament dels sis milions i que, ja posteriorment, les empreses s’ho acabin manegant entre elles, sense que això provoqui maldecaps a la corporació.

Tot i que el concurs es llenci ara, però, no és segur que la instal·lació pugui albergar les proves de natació dels Jocs dels Petits Estats que s’han de celebrar l’any 2021. De fet, en el millor dels casos, arribaria just, ja que els treballs es calculen que s’allargaran pel cap baix un any llarg i, per tant, els terminis donen poc marge. Ara bé, des del comú es prefereix garantir que les obres es facin bé a la velocitat i s’entén que l’esdeveniment esportiu no ha de condicionar els treballs. En definitiva, si s’arriba, bé; si no, també.

Comentaris (1)

Trending