El comú d’Escaldes ofereix canviar de feina a alguns dels urbans querellants per pacificar el clima laboral

La situació al departament de circulació no acaba de resoldre’s tot i el nomenament d’un càrrec de confiança extern que no acabaria d’emmotllar-se a les necessitats del servei

-
-
El servei de circulació d’Escaldes no acaba de rutllar ni amb la designació d’un càrrec de confiança extern, de la confiança dels cònsols, per coordinar el departament, almenys, fins al final del mandat comunal. No obstant això, i com un intent per mirar de pacificar el clima laboral, el comú, a través del director del servei, hauria proposat a diversos agents canviar de lloc de treball. Es dóna el cas que la majoria de les persones que han rebut la proposta tenen interposades accions judicials pels suposats abusos que haurien proferit els superiors.

En principi, i segons ha pogut saber l’Altaveu, cap de les persones que ha rebut els oferiments els ha acceptat. No ha transcendit a quins departaments se’ls pretenia reubicar, però sí que en cap cas se’ls garantia tenir el mateix salari que en l’actualitat. És a dir, el reajustament a la plantilla suposava, si esqueia, reajustar també el sou, que en algunes ocasions suposava veure’s minvat. Alhora, les fonts consultades han assegurat que la proposta s’entén com una maniobra per apartar del servei persones que ‘molesten’, especialment algunes d’aquelles que van firmar la querella contra els dos màxims càrrecs uniformats del servei.

Les mateixes fonts han assegurat que, tot i haver-hi el director extern, qui realment continua portant les regnes del servei són la caporal i l’oficial. El coordinador de confiança dels cònsols seria, segons les fonts, un intermediari més de cara a l’exterior i per justificar que s’actuava i es mirava de posar remei en un moment especialment delicat, just quan un grup d’una dotzena d’agents van interposar una querella criminal, admesa a tràmit i encara en fase d’instrucció, contra els dos màxims responsables uniformats del servei.

El càrrec polític va aterrar al seu lloc l’abril, sense cap mena d’experiència en un servei com aquell. I després d’un temps de tempteig, el clima laboral, en alguns casos, que no pas en tots, continuaria igual. Algunes de les fonts consultades han recordat, però, que no hi ha cap departament de l’administració pública, i menys encara que sigui uniformat, que sigui fàcil de gestionar. Però que, certament, la missió principal o una de les principals, seria mirar de reorganitzar el servei a partir de la recol·locació d’aquelles persones que hagi detectat com a més ‘conflictives’, de l’escala base, és clar.

Etiquetes

Agents de circulació \'en pilotes\'

Relacionat

El comú d’Escaldes ha retingut encara no 40.000 euros en virtut de la mútua dels urbans ara anul·lada
-

Relacionat

El nou director del servei de circulació d’Escaldes farà reunions individuals per avaluar el clima laboral
-

Relacionat

Un ‘bomber privat’ per apagar el foc al servei de circulació d’Escaldes
-

Relacionat

El comú d’Escaldes assegura haver obert una ‘investigació’ interna per intentar aclarir què passa al servei de circulació
-

Relacionat

Admesa a tràmit la querella de tretze urbans d’Escaldes contra els dos principals comandaments del servei
-

Relacionat

El servei de circulació d’Escaldes és un ‘infern’

Comentaris (1)

Trending