El comú d’Escaldes assegura haver obert una ‘investigació’ interna per intentar aclarir què passa al servei de circulació

La majoria demòcrata manté la confiança en els dos màxims comandaments del departament perquè considera que no hi ha res que posi en dubte l’exercici de les seves funcions

-
-
El comú d’Escaldes ha obert una ‘investigació’ interna per aclarir la situació que es viu al departament de circulació i què ha passat o passa per tal que, finalment, i com ha publicat l’Altaveu, tretze agents del servei hagin promogut una querella criminal contra la cap del servei i l’oficial del mateix. L’informe intern que s’està elaborant està completament al marge del procés judicial, que seguirà el seu curs i que instrueix la batlle Azahara Cascales, que ja ha admès la querella a tràmit per coaccions i amenaces.

Amb cautela i prudència, la corporació escaldenca, en concret des de la majoria demòcrata, ha anunciat a través d’un comunicat que “es reitera la confiança cap als màxims responsables del servei de circulació i no se’ls apartarà dels seus llocs de treball en tant que a data d’avui es considera que en cap moment s’ha produït cap acte que pugui posar en dubte l’exercici de les seves funcions”. Ara, sí que pretén “posar tots els mitjans possibles per esclarir la situació”.

Tretze agents del departament s’han querellat contra la cap de servei i l’oficial per suposades amenaces i coaccions en ser víctimes, mantenen en l’escrit, d’assetjament i persecució

El departament de circulació depèn directament de la cònsol major escaldenca, Trini Marín. Els dos màxims responsables del servei, que porten en xifres rodones dues dècades cadascun dins del cos, van ser promoguts als seus càrrecs actuals per la majoria comunal el mandat passat, això sí, passant sempre els edictes corresponents, segons les fonts. Són, però, persones de confiança dels actuals mandataris comunals, contra els quals en cap moment s’han dirigit els querellants en entendre que mai no han rebut tota la informació corresponent o, en tot cas, en arribar filtrada, hauria estat esbiaixada. 

El malestar al servei de circulació, segons els querellants, és notori i fa temps que dura. No obstant això, no és pas tot el personal que està molest. Justament, la manera de fer dels dos principals comandaments hauria creat, sempre segons fonts properes als querellants, una divisió important entre els components de l’escala bàsica del servei. Pràcticament la meitat d’agents haurien sofert en algun moment o altre l’actitud de presumpte assetjament o persecució que fomenta especialment, segons les fonts, l’oficial amb la permissivitat de la cap de servei.

Tal com ha explicat l’Altaveu, després de temps de malestar viscut de forma individualitzada, el fet que l’octubre passat, una agent acabés sortint d’un despatx on mantenia una reunió amb els dos querellats ‘custodiada’ pel SUM en patir un atac d’angoixa que va obligar a haver-la de traslladar a l’hospital amb ambulància va precipitar els esdeveniments i va posar fil a l’agulla al que al final s’ha concretat amb la querella.

-

Relacionat

Admesa a tràmit la querella de tretze urbans d’Escaldes contra els dos principals comandaments del servei
-

Relacionat

El servei de circulació d’Escaldes és un ‘infern’

Comentaris

Trending