El comú d’Escaldes espera tornar en breu i en un sol cop els diners retinguts per la mútua dels urbans

La corporació està acabant de calcular quines quantitats exactes va executar per abonar-les un cop dissolt l’ens mutual i enterrar definitivament la qüestió

-
-
El comú d’Escaldes i la representació legal dels agents de circulació comunals estan acabant de perfilar com es durà a terme el retorn dels diners que la corporació ha anat retenint en virtut de la mútua que finalment va ser declarada il·legal pels tribunals -després d’una picabaralla jurisdiccional més que notable- i que finalment la junta de govern escaldenca va procedir a dissoldre. La voluntat del comú es procedir al retorn de les quantitats en el més breu termini possible i donar per tancat el serial.

Una vegada el Tribunal Constitucional va refusar admetre el recurs d’empara del comú, amb la qual cosa quedava clar que la mútua dels agents de circulació s’havia d’anul·lar, els assessors legals tant de la corporació com dels propis urbans han estat analitzant conjuntament quina hauria de ser la solució. Ara, el comú estaria calculant exactament quines són les quantitats retingudes durant tots aquests mesos en què, tot i els dubtes, l’ens mutual per cobrir els aspectes salarials dels agents en cas d’accidents o malalties professionals ha estat funcionant.

Fonts properes al col·lectiu afectat han indicat que en molts dels casos, l’acumulació de les retencions suposaria de l’ordre d’entre 1.000 i 1.500 euros. Però és el comú qui està perfilant aquestes quantitats i, en principi, la representació legal dels treballadors ja hi fa confiança atès els acords als quals han arribat. La voluntat de la corporació és poder abonar les quantitats d’un sol cop i tan aviat que quedin clares i indiscutibles les xifres. Mentrestant, la mútua s’ha dissolt i per complir amb la legislació, el comú haurà de contractar una pòlissa d’assegurança.

Etiquetes

Comentaris

Trending