El comú d’Escaldes assegura que hi ha hagut una millora en el clima laboral del servei de circulació

La direcció incorporada a l’abril ha finalitzat la roda de contactes amb tots els agents i en breu es farà una avaluació general i la corporació no descarta adoptar algunes mesures

-
-
El comú d’Escaldes assegura haver constatat una millora en el clima laboral del servei de circulació tot i que hi ha hagut alguns episodis puntuals i algun comportament individual que han obligat o potser obligaran a fer alguna intervenció més decidida. La corporació iniciarà en breu una avaluació del funcionament del departament després que el director extern incorporat el mes d’abril hagi fet ja una primera roda de contactes amb tots els integrants del servei.

La corporació escaldenca ha atribuït noves funcions a alguns agents i està disposada a estudiar reubicacions dins del propi servei o en altres departaments de comú. En aquest sentit, hi hauria hagut com va publicar l’Altaveu tres casos -dos de persones amb querelles interposades contra l’antiga direcció del servei- damunt la taula. Per diversos motius i raons. Però sempre a petició de l’interessat, segons les fonts comunals consultades, fet que entra en contradicció amb el que haurien exposat alguns dels afectats a companys seus. En la roda de contactes duta a terme per Robert Barbosa, el càrrec de confiança exterior incorporat una vegada constatat el greu malestar que generaven els dos principals comandaments uniformats, alguns dels agents hauria plantejat, segons les fonts comunals, la possibilitat d’un trasllat de lloc de treball. Però al final no s’hauria concretat res.

Les fonts consultades han reconegut que encara hi ha algunes disfuncions que s’han d’anar controlant. Alguns comportaments individuals que s’analitzaran en el marc de l’avaluació global que es durà a terme en unes setmanes i un toc d’advertència, ja fa alguns dies, a la caporal i l’oficial perquè haurien tornat a incrementar, per dir-ho així, la seva pressió fora de lloc respecte dels agents. I això es va deure al sobreseïment d’una de les querelles que hi havia interposada per part d’un agent contra la caporal.

L’arxiu d’una primera querella individual contra la caporal va tornar a donar ales als controvertits comandaments i se’ls va haver de fer un toc d’atenció; també s’intervé en algun altre cas puntual

Segons les fonts consultades, la Justícia va arxivar abans de l’estiu una querella que havia interposat una agent concreta contra la caporal. Els arguments eren, en part, els mateixos que més tard va emprar un grup més ampli d’integrants de l’escala bàsica per querellar-se, ara, no només contra la caporal, també contra l’oficial. La decisió judicial de sobreseure el cas hauria estat una galleda d’aigua gelada per als querellants. I els hauria destarotat. Alhora, hauria ‘animat’ sobre manera els comandaments, que van agafar-se l’arxiu com una mena d’aval als seus comportaments anteriors i n’haurien reiterat alguns.

Davant d’això, s’hauria hagut de fer algun advertiment als dos comandaments uniformats perquè deposessin la seva actitud i no es reiteressin situacions que es volien eradicar si és que abans s’havien donat. La situació, segons les fonts, s’hauria reconduït i ara el clima més o menys està ben encarrilat tot i que la gestió del personal és sempre complexa i la feina de l’agent de circulació, han recordat els consultats, no és ni senzilla ni agradable. Les situacions puntuals o personals que es van donant periòdicament es voldrien resoldre en aquesta avaluació que es farà en breu, on no es descarta l’obertura d’algun expedient disciplinari.

Etiquetes

Comentaris

Trending