El comú d’Encamp deixa de girar més de 15.000 rebuts per un valor superior a un milió d’euros

Des que s’ha iniciat la crisi sanitària, els agents de circulació han dut als seus domicilis uns dos-cents àpats a persones que viuen soles i que habitualment acudeixen al servei de menjador social

-
-
El comú d’Encamp ha deixat de girar més de 15.000 rebuts en aplicació de les mesures per fer front (o per facilitar a la ciutadania que pugui fer front) a les conseqüències econòmiques derivades de la crisi del coronavirus. Això suposa un menyscabament d’ingressos de més d’un milió d’euros. Aquesta és una de les xifres que van associades al primera balanç que ha fet sobre la seva actuació la corporació encampadana que, entre altres coses, també ha repartit des de l’inici de la crisi, uns dos-cents àpats a persones que viuen soles i que normalment acudien al servei de menjador social.

Des de la perspectiva més econòmica, el departament comunal de Finances, en aplicació de les mesures adoptades per part del Comú de suspensió del cobrament de taxes i impostos i d’alguns preus públics com llars d’infants, espai jove, etc., ha deixat de girar 15.256 rebuts, endarrerint i parcialment reduint, un ingrés aproximat de més d’un milió d’euros, que tot i els necessaris canvis pressupostaris que ja s’estan estudiant, no han suposat un problema de liquiditat per al comú. 

L’atenció a la gent gran i a les persones més vulnerables està sent una prioritat durant el confinament, segons que remarca el comú en el seu balanç i, per això, s’han realitzat, amb un equip de set persones, més de 900 trucades a persones majors de 65 anys, per detectar possibles necessitats, que han derivat en 59 demandes. Al departament de socials també s’han atès  290 trucades, la gran majoria per sol·licitar mascaretes casolanes (unes 180 les que s’han repartit), per donar-se d’alta com a voluntari per a la confecció de mascaretes (19 voluntaris en total) i per sol·licitar informació sobre el servei d’àpats a domicili, des del qual s’han pogut servir al voltant de 200 àpats en total a persones que viuen soles  i que habitualment acudeixen al servei de menjador social del casal. Els àpats preparats per l’empresa Bio Bio han estat distribuïts pel servei de circulació, domicili per domicili, cada migdia. 

Des del departament de turisme, conjuntament amb afers socials, s’ha activat el protocol de suport als temporers que no poden tornar als seus països d’origen pel tancament de fronteres, contactant amb les empreses que els havien contractat, al voltant de 120, per fer el seguiment de prop de 500 temporers. Directament s’han atès al voltant de 130 temporers per donar-los informació, ajudes per alimentació provinents de Càritas, o suport, conjuntament amb la Creu Roja, per mantenir i assegurar-los un allotjament, tot negociant amb les immobiliàries o amb la cessió dels pisos a Saetde, de forma coordinada amb el Govern, i es preveu un increment en els pròxims dies.

Vegeu AQUÍ el comunicat íntegre

Comentaris

Trending