El comú defensa el “desplegament important” per treure la neu del Pas de la Casa

La corporació defensa que els serveis han fet fins a 17 hores cada dia per netejar els carrers i qualifiquen de “fet excepcional” la multa imposada per un policia a un home que la llençava a la calçada

Acumulació de neu al Pas.
Acumulació de neu al Pas.

El comú d’Encamp defensa que tant dimecres com dijous els responsables de treta de neu al Pas de la Casa van treballar durant bona part de la jornada: des de les cinc de la matinada fins a les onze de la nit. Des de la corporació, a més, s’ha posat en relleu que els efectius i els recursos per netejar els carrers s’han incrementat aquest divendres, a la vegada que es recorda que els propietaris tenen l’obligació de fer-ho a la vorera de davant del seu immoble. Sobre la multa imposada a un treballador d’un restaurant, es limiten a indicar que es tracta d’un fet “excepcional”. Sobre aquesta sanció, des de la policia s’ha recordat que la persona multada té dret a fer recurs.

La nevada, intensíssima nevada, caiguda a la població encampadana entre el dimecres i el dijous va deixar gruixos de fins a metre i mig. Via xarxes socials i també en declaracions a Altaveu, alguns veïns van expressar un important descontentament perquè, al seu entendre, no s’havia sigut prou diligent a l’hora d’actuar per enretirar la neu. Des de la corporació, però, es nega aquest extrem.

Fonts consultades han volgut, en primer lloc, remarcar la magnitud del temporal que va afectar no només el Pas sinó tot el país. I també deixar clar que, de màquines i operaris traient neu, hi va haver durant bona part de la jornada. Des de les cinc de la matinada fins a les onze de la nit, tant dimecres com dijous: 18 hores contínues. Amb quatre camions grans i dues turbines, a banda dels treballadors amb aparells més petits. En definitiva, asseguren, “un desplegament molt important”.

Els equips van centrar els esforços a obrir “un camí per poder transitar dins del poble”. També s’indica que, dijous, es va mantenir els vehicles fora del nucli urbà per poder facilitar la neteja. No es va permetre de nou l’accés fins a les dotze del migdia.

El treball, a més, continua aquest divendres. Fins i tot, amb més efectius. Són sis els camions que s’han destinat. Des del comú també es recorda que, jurídicament, no és possible contractar un reforç perquè el servei està ja adjudicat a una empresa que, però, sí que té l’obligació de posar més efectius i recursos en casos excepcionals.

Des del comú també es recorda que els propietaris tenen l’obligació de treure la neu de les voreres. Es tracta, indiquen, d’una normativa per a tot el país. Sobre la multa imposada per un policia a un treballador d’un restaurant que ho estava fent, al·legant que l’estava llençant al carrer, les fonts de la corporació consultades no han volgut valorar-la, més enllà d’apuntar que és “un fet excepcional” que “no havia passat mai”. Des del servei d’ordre, tampoc s’ha volgut donar més explicacions exceptuant el recordatori que la persona sancionada té l’opció de presentar un recurs.

Comentaris (4)

Trending