El comú de Sant Julià torna a canviar d’interventor: Montserrat Neras comença en deu dies

L’exsecretari d’Estat de Funció Pública que havia estat l’escollit i fins i tot anunciat no ha arribat a acabar d’exercir i finalment ha renunciat per motius personals

-
-
Tercer interventor del mandat per al comú de Sant Julià. El 5 de novembre s’incorpora a la corporació laurediana per fiscalitzar-ne l’activitat econòmica i financera una altra de les interventores delegades de Govern. Una altra perquè el 6 de setembre va transcendir la renúncia de Josep Maria Altimir i el fet que seria rellevat per Joan Blasi. Tots dos estaven vinculats, també, al departament d’intervenció dependent del ministeri de Finances. Blasi va fer el traspàs de poders però no ha arribat a exercir de forma efectiva. Montserrat Neras hauria finalment de conduir la intervenció, almenys, fins a final de mandat.

Des que Altimir va ser detingut i condemnat via judici ràpid a uns mesos d’inhabilitació per l’afer de les targetes de crèdit del mandat comunal anterior, la cadira d’interventor del comú de Sant Julià crema. Alguns comportaments de l’actual corporació encapçalada per Josep Miquel Vila ho han acabat de complicar i, de fet, Altimir -home de confiança de Vila i amb una bona relació personal i laboral almenys a l’inici- va acabar abandonant fart de sentir-se desautoritzat alhora que no es volia posar més en risc. La renúncia, a més, va formalitzar-se després que Altimir fos encausat arran de la derivada de l’externalització del transport sanitari en la investigació judicial per les irregularitats del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS).

Altimir tornava a Govern, d’on tenia excedència, i de Prat de la Creu es traslladava cap a Sant Julià Joan Blasi, l’exsecretari d’Estat de Funció Pública i exinterventor del comú d’Andorra la Vella que, justament, també va ser encausat pel mateix afer del transport sanitari. Això, almenys d’entrada, no va ser un impediment perquè s’anunciés el relleu i perquè Altimir i Blasi fessin un traspàs de poders que mai ha acabat de rutllar perquè Blasi mai no ha acabat exercint realment d’interventor lauredià, segons les fonts consultades, que han assegurat que ja feia algunes setmanes que s’estava gestant un altre canvi.

Formalment, el fet de l’encausament explicaria que Blasi no hagi acabat quedant-se a Sant Julià. Altres fonts, però, han indicat que l’interventor delegat estatal ha acabat refusant la proposta quan inicialment ja l’havia acceptat per qüestions d’índole personal que no han transcendit. Neras també hauria estat debatent durant dies l’oportunitat de traslladar-se temporalment al comú lauredià. Finalment s’ha concretat el seu passi -encara que no n’han transcendit les condicions- i la seva incorporació a la corporació parroquial de Sant Julià es farà efectiva el 5 de novembre.

Neras porta tota una vida lligada a l’administració general del Principat. Tres dècades, pràcticament, la major part de les quals com a interventora delegada adjunta. A més a més, aquesta funcionària de carrera ha transcendit els darrers mesos a la palestra pública en presentar-se a les eleccions per esdevenir representant dels assalariats al consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) i aconseguir una de les dues cadires que hi havia per al col·legi pel qual es presentava.

-

Relacionat

L’interventor governamental i exsecretari d’Estat Joan Blasi substituirà Josep Maria Altimir a Sant Julià
-

Relacionat

Plega l’interventor del comú de Sant Julià pels múltiples desencontres amb els responsables polítics
Naturlandia planteja invertir en una nova atracció enmig d\'una desorientació plena sobre el futur del parc

Relacionat

La intervenció del comú de Sant Julià s’oposa a invertir 400.000 euros en un estudi sobre una tirolina a Naturlandia

Comentaris

Trending