El comú de Sant Julià de Lòria activa la tirolina a sis mesos de les eleccions

Rescata una societat que la gestionarà, anuncia l'arribada en breu de l'inversor privat i diu que posarà a la venda 10.000 accions

El comú de Sant Julià ha celebrat sessió de consell aquest dimarts.
El comú de Sant Julià ha celebrat sessió de consell aquest dimarts.
La majoria del comú de Sant Julià de Lòria ha iniciat l'esprint final de cara a les eleccions del proper mes de desembre. El cònsol major Josep Miquel Vila ha anunciat que el projecte de tirolina tindrà un inversor privat lauredià, es posaran a la venda 10.000 accions. També continua amb el projecte del parc fluvial amb la previsió de fer-hi ràfting els mesos de maig i juny i canoes el juliol i l'agost.  La corporació ha aprovat un pressupost de l'any 2019 de 19.800.000 euros que l'oposició ha qualificat de màxims a sis mesos de les eleccions.

No tot el que fa baixada és el més senzill, especialment a Sant Julià de Lòria. Ja sigui la del riu amb el ràfting i darrerament amb la tirolina. I més després de la sessió de comú d'aquest dimarts. La tirolina ja figurava a l'ordre del dia però l'oposició s'ha queixat perquè considerava que no tenia prou informació.

El cònsol major lauredià Josep Miquel Vila, ha explicat al final de la sessió que ja li tenien el peu al coll a la tirolina. Serà gestionada per una societat que dormia en un calaix, la de promoció econòmica i turística, hi haurà un inversor privat lauredià i es posaran a la venda accions a un preu d'entre 500 i 550 euros cadascuna, A diferència del que va passar amb Naturlandia aquí, segons Vila, no caldrà comprar-ne un número mínim.

En referència al calendari per a la posada en marxa de la tirolina, el mandatari comunal ha destacat que "no vull parlar de terminis i m'agrada fer les coses al seu ritme". Ben aviat es farà oficial el nom de l'inversor privat tot i que el nom de Pidasa sona amb insistència per la parròquia laurediana. L'inversor haurà de posar sobre la taula  el 30% dels 5,5 milions inicials per construir la nova tirolina de Naturlandia. La presentació oficial es del projecte es pot fer el mes de juny o juliol.

La societat ressuscitada també gestionarà el tema del parc fluvial que oferirà ràfting els mesos de maig i juny i canoes el juliol i l'agost si l'informe que s'ha encomanat a una empresa és favorable. Tot això a sis mesos d'unes eleccions en les quals Vila no ha volgut dir s'hi serà. "Si aquests projectes els podem posar nosaltres en marxa perfecte. I en cas contrari ja ho faran els que vinguin". El mandatari comunal no ha volgut parlar de terminis i s'ha limitat a comentar que "si toca, toca i si no toca, no toca".

La sessió també ha servit per aprovar el pressupost 2019 a finals del mes de maig. Semblaria una cosa estranya però en aquest comú ja és la marca de la casa. Són quasi 20 milions (19.800.000), set més que el 2018, i una xifra, segons el conseller d'Unió Laurediana a  l'oposició Joan Albert Farré que "és de màxims, tenint en compte que d'aquí res ja anem a eleccions". 

 En els comptes augmenten  els impostos sobre la construcció i les taxes. La minoria no ho veu gens clar i per això el seu vot ha estat negatiu. "Hi ha una previsió d'ingressos derivada d'un augment dels impostos directes d'un 15%, dels impostos indirectes d'un 20% i un augment de les taxes del 53%. I hi ha una previsió d'augment de la inversió en projectes que no coneixem" argumenta Farré.

Pel que fa als comptes de l'any passat, els ingressos han estat de 13,7 milions d'euros i les despeses de 12,274 milions d'euros, la qual cosa genera un superàvit d'1,5 mlilions d'euros.

                                                                                                                             

Comentaris

Trending