El comú de Sant Julià aparca el projecte de la tirolina

Desperta Laurèdia critica la manca d'un full de ruta per Naturlandia i la inversió d'un milió d'euros

-
-
El comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat aquest dijous en una sessió telemàtica el pressupost d'aquest exercici. L'oposició ha criticat el fet que s'inverteixi un milió d'euros a Naturlandia. Cerni Cairat ha dit que "desconeixem el full de ruta i no sabem si la direcció continuarà". El pressupost no té cap partida destinada a la tirolina i el cònsol major, Josep Majoral ha dit que en les circumstàncies actuals veu difícil que es dugui a terme el projecte.

Majoral ha explicat que, de tota manera, és una decisió que s'ha de prendre en el consell d'administració de CampRabassa, del qual també forma part l'oposicio. El pressupost del 2020 és de contenció com ha explicat la consellera de Finançes, Maria Àngels Marfany i és de 15 milions d'euros. Amb tot i tenint en compte la situació actual és difícil que es pugui complir, com ha reconegut Majoral. Ha calculat que els ingressos poden baixar entre un 30 i un 65% i els de Naturlandia entre un 20 i un 40%. Cairat ha coincidit en assenyalar que hi haurà una davallada important de la recaptació i dels ingressos

Les conseqüencies de l'actual crisi implicaran que algunes inversions no es puguin dur a terme. El cònsol major ha detallat les prioritàries que seran el dipòsit d'aigua a Nagol, el nou magatzem de la deixalleria i la millora dels parcs infantils. També es consideren importants els projectes de participació ciutadana d'embelliment i d'accessibilitat de la parròquia. Així mateix, en el pressupost es contempla la possibilitat d'ampliar en qualsevol moment el fons de cohesió social amb altres partides.

Durant la sessió de comú s'han aprovat els reconduïts del 2019 encara que  Cairat ha criticat el fet que l'anterior equip comunal hagués compromés els dos darrers mesos de mandat, inversions per valor de 2,2 milions d'euros. En aquest punt, els dos consellers de Desperta Laurèdia s'han abstingut. Cairat també ha preguntat per l'adjudicació de l'auditoria comunal a GM consultors. Majoral ha dit que s'ampliarà a les societats participades i que és una tasca feixuga.

 

 

Comentaris (4)

Trending