El comú d’Andorra la Vella no cobrarà la taxa comercial a les empreses mentre duri la crisi

La corporació deixarà de facturar a partir del mes que ve aquells serveis que no presti, com ara l’escola bressol o les activitats esportives al Serradells

-
-
Les empreses d’Andorra la Vella veuran reduït el pagament anual de la taxa sobre les activitats comercials. Aquesta és una primera mesura adoptada pel comú de la capital per contribuir a fer menys feixuga la càrrega dels negocis afectats pel tancament generalitzat durant la crisi del Covid-19. La corporació també deixarà de cobrar, a partir del mes que ve, aquells serveis que no presti degut a la mateixa situació generada pel coronavirus.

El comí ha acordat avui que els establiments que s’han vist obligats a tancar durant aquest període excepcional segons el decret del Govern quedaran exonerats de pagar la totalitat de la taxa (100% de reducció) fins a la represa de l’activitat. La reducció serà del 80% durant el període de tancament per als negocis que obren parcialment o estan de guàrdia, mentre que la rebaixa serà del 50% per aquelles empreses que poden prestar serveis durant aquest període. 

La segona quinzena de març, que es va cobrar íntegrament a principi del mes, quedarà compensada en el cobrament a partir de la represa dels serveis ara interromputs

El comú està estudiant implantar altres mesures que es determinaran al llarg de les properes setmanes. Alhora, els usuaris dels serveis comunals que no es presten durant l’emergència sanitària no hauran de fer cap pagament. A partir de l’abril i mentre no es reprenguin els serveis el comú d’Andorra la Vella no girarà cap rebut als ciutadans. La segona quinzena de març, que es va cobrar íntegrament a principi del mes, quedarà compensada en el cobrament a partir de la represa de l’activitat i es retornarà l’import d’aquests quinze dies en el cas que l’usuari no vulgui reprendre l’activitat o el servei. 

Aquestes mesures s’han acordat aquest matí durant la junta de govern ampliada a tots els consellers del comú, incloent els membres de la minoria, per via telemàtica. La cònsol major, Conxita Marsol, i el secretari general, Àngel Grau, han estat els únics que estaven de manera presencial i física a les instal·lacions comunals. Durant la sessió, també s’han detallat els serveis mínims que ofereix el comú, amb un reforç especial del departament de Social per fer el seguiment i atendre especialment la gent gran, un dels col·lectius més vulnerables pel coronavirus. 

 

Comentaris (2)

Trending