El comú adjudicarà tres dels trams de l’avinguda Meritxell que les empreses ja calculen que aniran amb retard

La corporació deixarà desert el quart lot de la remodelació de l’eix comercial i convocarà un nou concurs per salvar la manca d’empreses interessades en la licitació inicial

-
-
Les empreses constructores que han presentat oferta per fer-se càrrec de les obres de remodelació i embelliment de l’avinguda Meritxell calculen trigar, com a mínim, tres mesos més del previst pel comú d’Andorra la Vella. La corporació adjudicarà dimecres que ve en una sessió de consell comunal els treballs de tres dels quatre trams en què s’ha dividit l’actuació constructiva. La quarta fase es declararà deserta i es convocarà un nou concurs. La cònsol major, Conxita Marsol, ha arribat a dir que si en mig any les obres no estan acabades presentarà la dimissió.

Locubsa, Pidasa i Unitas són les tres constructores que van presentar propostes per fer les obres de reforma de l’eix comercial de la capital. Entre les tres hi havia ofertes per fer les quatre fases en què s’han dividit els treballs, que s’haurien d’iniciar el 3 d’abril. Però el plec de bases del concurs fixava que malgrat que les empreses podien presentar tantes ofertes com volguessin, cap d’elles no rebria més d’una adjudicació. Per tant, en només haver tres concurrents, era clar que o s’incomplia el plec de condicions o un tram es deixava per fer.

La decisió final de la majoria comunal, i especialment de la cònsol, que pilota el procés, és adjudicar tres lots i deixar desert el quart. Així ho hauria explicat Conxita Marsol en diverses reunions que ha mantingut els darrers dies, segons fonts properes a la corporació. No ha transcendit quin serà el tram que d’entrada no s’adjudicarà. El que està clar és que es convocarà un nou concurs. Se salvarà així el fet que dues empreses no puguin actuar alhora a l’avinguda. És possible que una de les tres firmes que s’han presentat torni a apostar per fer la fase que ara es licitarà per separat.

La cònsol es manté ferma en què els terminis són assumibles malgrat que ara ja es dóna dos mesos més de marge

La intenció comunal és fer aquest darrer procediment molt ràpid per tal que l’inici dels treballs no s’hagi de retardar. En tot cas, no de manera significativa. Perquè la cònsol no vol ni sentir parlar que no s’hagin calculat bé els terminis que incloïa el plec de bases del concurs que està ja en fase d’adjudicació. De fet, Conxita Marsol hauria afirmat, en una de les reunions mantingudes els darrers dies, segons fonts properes a les trobades i a la mandatària d’Andorra la Vella, que si en mig any -per tant, ja dóna un marge de dos mesos més respecte la previsió inicial- no s’han acabat els treballs presentarà la dimissió tot reconeixent el seu error. Les fonts consultades van donar poca credibilitat, també, a les manifestacions de la dirigent comunal, que van assegurar que era més producte de la seva impulsivitat i convenciment que les coses s’estan fent adequadament que no pas que tingui una voluntat de deixar el càrrec si no surten bé les obres de remodelació de l’avinguda Meritxell.

El que està clar, també, és que els constructors són els primers que tenen dubtes que els terminis establerts -del 3 d’abril al 3 d’agost- siguin assumibles. De fet, segons les fonts consultades, si les ofertes presentades són superiors al que el comú preveia inicialment és perquè els materials són més cars del que la corporació havia calculat. Però, sobretot, perquè les propostes presentades incorporen en el preu les quanties corresponents a calcular tres mesos de retard.

El plec de condicions estableix severes multes per incompliment dels terminis. Així, les bases del concurs fixen una sanció de 7.000 euros diaris per cadascun dels primers deu dies de retard. I a partir de l’onzè dia, la multa diària ja passa a ser de 14.000 euros. Si el retard fos molt exagerat es podria arribar a resoldre de forma unilateral per part del comú el contracte. Aquesta darrera possibilitat no es contempla. Però que es vagi amb retard i s’hagin de pagar multes, sí. D’aquí que les ofertes presentades incorporin en el preu proposat ja les quanties derivades dels retards.

Etiquetes

Recreació de com quedaria l\'avinguda amb la intervenció ja feta.

Relacionat

Daltabaix al comú d’Andorra la Vella pel concurs ‘fallit’ per la remodelació de l’avinguda Meritxell
Una de les recreacions de com hauria de quedar un tram de l\'avinguda.

Relacionat

Constructors demanen si seria possible rebre un pagament per avançat del comú per poder comprar els materials de l’avinguda Meritxell
Recreació de com quedaria l\'avinguda amb la intervenció ja feta.

Relacionat

Preocupació en les constructores per les multes de 7.000 i 14.000 euros diaris si hi ha retards a les obres de l’avinguda Meritxell
Exposició pública del projecte de reforma i embelliment de l\'avinguda Meritxell.

Relacionat

Els constructors troben massa just el calendari de les obres de Meritxell i una bona part de botiguers en temen l’impacte

Comentaris

Trending