El Codi de circulació regularà els patinets amb els mateixos criteris que les bicicletes

El projecte es presentarà durant les pròximes setmanes als grups parlamentaris

-
-

El Codi de circulació regularà l'ús dels patinets a la via pública amb els mateixos criteris que les bicicletes segons ha anunciat aquest divendres el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres després de la reunió de la Taula Nacional de Mobilitat. El text serà presentat les pròximes setmanes als grups parlamentaris.

L'esborrany de la normativa contempla que els patinets hauran d'anar ben senyalitzats amb elements reflectants, llums i timbres, hauran de circular pels llocs indicats com ara els carrils bici i els seus usuaris hauran de portar casc, sobretot quan circulin en zones interurbanes. L'edat mínima per circular amb un patinet elèctric serà de 16 anys.

Es limitarà la velocitat. La regulació actual estableix que el vehicle ha d’assolir una velocitat mínima de 49 km/h. Més complicat serà la seva matriculació, ja que fer-ho comporta l'obligatorietat de contractar una assegurança així com pagar la taxa sobre la tinença de vehicles.

Andorra la Vella i Escaldes-Engordany han regulat a través d’ordenances comunals el seu ús pels carrers de les dues parròquies centrals. A l'escaldenca està prohibit el seu ús a l’avinguda Carlemany (eix comercial de Vivand,) mentre que a la capital està prohibit anar per la vorera i per la part baixa de l’avinguda Meritxell i, si s’intercepta algun vehicle, se’l pot sancionar amb una multa de 20 euros.

-

Relacionat

Estupefacció dels conductors en veure circular un patinet elèctric per la CG-2

Comentaris (6)

Trending