Estupefacció dels conductors en veure circular un patinet elèctric per la CG-2

(AMB VÍDEO) La policia i el servei de trànsit reconeixen que la manca de regulació explícita sobre aquests ‘nous vehicles’ impedeix dur a terme qualsevol actuació

Comentaris

-
-

Alguns conductors que aquest vespre circulaven per la carretera general CG-2, entre Encamp i Escaldes, han vist estupefactes com un home enfilat en un patinet elèctric circulava com un vehicle més enmig de la calçada. Per a uns és tot un perill, per a d’altres, sobretot els usuaris d’aquest ‘nous vehicles’, una mena de dret. El que està clar és que la manca de regulació específica sobre la matèria impedeix qualsevol actuació en relació amb els patinets.

Fonts tant de la policia com del servei de trànsit i Mobilitat han assegurat que ara per ara no es pot actuar en cap sentit per la manca de normativa. Només alguns comuns han inclòs en les seves ordinacions preceptes que possibiliten als serveis de circulació requisar patinets, de tota mena, quan poden representar un perill a la via pública. A nivell de carretera en general caldrà adoptar una decisió més aviat que tard.

Les fonts consultades han recordat que hi ha en curs una modificació del Codi de circulació i que aquesta hauria d’incloure, sense cap lloc a dubte, una referència a la regulació dels patinets, establint drets i deures per als seus usuaris i incardinant-los amb la connivència amb la resta de vehicles i de persones que utilitzen la xarxa viària. En qualsevol cas, les fonts consultades han reclamat que la regulació sigui ràpida -el suposat canvi legal del marc circulatori fa anys que està al forn però mai no acaba de reeixir- ja que l’auge d’aquests ginys és molt evident.

No és la primera vegada, ni serà l’última, que un usuari de patinet elèctric circula per una carretera general al Principat. Però el fet que de forma indiscutible hagi estat enregistrat i la situació hagi començat a rodar per les xarxes socials fa que el cas generi encara més debat del que ja genera normalment una situació com aquesta.

Imatges: Víctor Iriarte

Comentaris (14)

Trending