El benefici d’Andbank cau un 40% els darrers quatre anys i queda per sota els 40 milions d’euros el 2017

L’entitat fa un bon balanç dels resultats del darrer exercici, que van suposar uns guanys de 39,2 milions, perquè haurien estat molt millors d’allò que havia pressupostat

La fiscalia espanyola investiga la \'tapadora\' d\'Andbank que hauria permès desviar diners poc clars a les Bahames o Panamà
La fiscalia espanyola investiga la \'tapadora\' d\'Andbank que hauria permès desviar diners poc clars a les Bahames o Panamà

Els beneficis del Grup Andbank han caigut de l’ordre del 40% els darrers quatre exercicis i van quedar per sota dels 40 milions d’euros el 2017, tot quedant estancats els recursos gestionats al tomb dels 22.200 milions d’euros, una quantitat molt similar a la que ja hi havia al 2015. Malgrat tot, l’entitat bancària del Centre de Negoci ha fet una lectura positiva del darrer exercici tancat en tan què els resultats haurien estat un 30% millors respecte del pressupostat.

Els guanys d’Andbank han passat de ser de 64 milions d’euros el 2104 a 39,2 milions l’exercici passat, segons les dades fetes públiques aquest dimecres per l’entitat bancària. Entre el 2016 i el 2017 la reculada seria de 8,2 milions en xifres absolutes, el que suposa una caiguda percentual del 17%. L’entitat, però, destaca que es troben un 30% per sobre del pressupostat inicialment, la qual cosa confirma "l'excel·lent capacitat del model de negoci en la generació de resultats". Quant al volum de negoci, Andbank remarca que el volum de recursos consolida el seu lideratge a Andorra, juntament amb el fet de disposar d'un 45,7% de quota de mercat al país.

El banc, que el 2014 havia arribat a guanyar 64 milions d’euros, ha estabilitzat els recursos que gestiona al tomb dels 22.200 milions d’euros i sent “molt orgullós del projecte”

Andbank fa un balanç positiu dels resultats, tenint en compte l'entorn internacional complex, i l'atribueix als tipus d'interès en mínims històrics a la zona euro, la inversió en creixement internacional i en innovació tecnològica, i els criteris de prudència en la gestió del balanç. El president del grup, Manel Cerqueda, ha destacat que un any més "estem molt orgullosos, no només dels resultats obtinguts sinó també del projecte a llarg termini i de l'esforç i compromís demostrats per tot l'equip humà"

Cerqueda ha afegit que el seu model de negoci "únic", centrat en l'especialització en banca provada, la diversificació internacional i la innovació tecnològica, "ens ha permès atreure professionals de primer nivell que han vingut a complementar el ja excel·lent equip que conforma actualment Andbank”. El banc, en un comunicat, també destaca que les xifres es veuen reforçades per una sòlida estructura de capital i una còmoda posició de liquiditat, per sobre del 75,80% (molt superior al mínim exigit del 40%). A més, la solvència ha augmentat fins al 24,57%, que en termes de Tier1, segons Basilea III, és del 15,83%, de manera que supera el capital d’entitats europees equivalents.

Etiquetes

-

Relacionat

Andbank va perdre amb la seva activitat bancària a Espanya més de set milions d’euros el 2017
-

Relacionat

La Unió de Banca Andorrana escalfa motors
-

Relacionat

Caiguda de més del 15% dels beneficis del sector bancari durant el 2017
-

Relacionat

Els beneficis que la banca va obtenir el 2017 cauran més d’un 10% respecte de l’exercici anterior

Comentaris

Trending