Egan Bernal: el resident que guanya el Tour després de córrer a Vallnord

El guanyador més precoç de la ronda francesa, primer colombià en coronar-se a París, va ser bronze en el mundial júnior de ‘mountain bike’ que es va fer a l’estació massannca el 2015

Egan Bernal competint a Vallnord el 2015.
Egan Bernal competint a Vallnord el 2015.
El colombià Egan Bernal està cridat, diuen els entesos, a marcar una època en el ciclisme mundial. Mai un corredor tan jove -té 22 anys- s'havia imposat a la ronda francesa, un Tour de França que el jove esportista està previst que guanyi avui. I malgrat que té Colòmbia als seus peus, bona part de l’any, sobretot quan ha de preparar les grans competicions ciclistes, se’l passa a Andorra, on formalment resideix. Tot i el seu èxit, és una figura del tot emergent: el 2015 encara feia ‘mountain bike’.

De fet, fa encara no quatre anys -la prova va ser el mes de setembre- els mitjans colombians feien el seguiment d’un notable corredor de bicicleta de muntanya. Essent júnior, aquell setembre del 2015, Bernal es va penjar a Vallnord la medalla de bronze del campionat del món júnior de MBT. De ‘mountain bike’. Els experts en la matèria, li veien tanta potència que sense haver fet pràcticament mai carretera, se’l van endur a un equip italià amb un notable contracte.

I d’allí, com aquell que diu, al primer esglaó del podi de París. Bernal, corredor del conjunt britànic Team Ineos, ha superat fins i tot el que teòricament era i en principi continua sent, el seu cap de files. Geraint Thomas podrà veure el seu company d’equip, això sí, de molt a prop. Serà el segon de la competició. Bernal ha fet embogir el ciclisme colombià, que fins ara s’havia conformat històricament a veure vèncer algun dels seus molt bons ciclistes, en algunes de les etapes d’alta muntanya de qualsevol de les grans rondes. 

Ara Colòmbia pretén continuar veient triomfs de Bernal, el júnior que un dia va penjar-se un bronze a l’estació d’esquí massanenca fent bicicleta de muntanya i que ara prepara per les carreteres del Principat l’assalt a les majors cotes del ciclisme mundial. I és que Andorra -on Egan viu amb el seu pare, Germán, i la seva xicota- és tot un paradís… ciclista. Un refugi per a esportistes que van a cavall de dues rodes.

Etiquetes

Comentaris

Trending