Xerrades en centres educatius amb l’escriptora Hélène Legrais per fomentar el francès

Educació organitza tot un seguit d’actes a segona ensenyança i batxillerat per celebra el Dia Internacional de la Francofonia

Comentaris

Hélène Legrais va néixer a Perpinyà
Hélène Legrais va néixer a Perpinyà ARXIU

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Francofonia 2021, el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior organitza un conjunt d’activitats de caràcter voluntari per promoure el coneixement i l’ús de la llengua francesa a les escoles dels tres sistemes educatius. L’escriptora Hélène Legrais és un dels grans reclams d’aquest certamen.

Es faran exposicions, contacontes, tallers pedagògics i concursos. Podeu consultar el detall de les activitats en una pàgina web del ministeri d’Afers Exteriors. En aquest marc, s’ha proposat als centres de segona ensenyança i batxillerat, una trobada amb l’escriptora Hélène Legrais. Aquestes xerrades titulades: ‘À l’école des écrivains’, tindran lloc del dia 1 al 3 de març.

Hélène Legrais va néixer a Perpinyà. És filla d’una mare catalana i d’un pare bretó. Va fer estudis de periodisme i al llarg dels anys ha treballat a diversos mitjans radiofònics francesos, com ara France Inter, Europe 1 i France Bleu Roussillon. Legrais és autora de vint novel·les ambientades en el seu territori natal i ha rebut el premi Méditerranée Roussillon 2012 per l’obra ‘Les Héros perdus de Gabrielle’.

Una de les obres escollides per aquestes trobades és ‘Les enfants d’Elisabeth’, en què l’autora narra el treball heroic de l’Elizabeth Eidenbenz a la Maternitat d’Elna. Aquesta voluntària de la Creu Roja Suïssa va dirigir aquest establiment durant la segona guerra mundial i va acollir mares espanyoles i els seus nadons internats als camps implantats a la costa francesa després de la retirada.

Etiquetes

Comentaris

Trending